“Збирали данину з перевізників”: поліція затримала відомих “рекетирів”

При в’їзді у Львів поліція затримала так званих “рекетирів”, які збирали данину з перевізників, які здійснювали перевезення з України до Західної Європи.

Про це повідомляють у Нацполіції, передає “Це моя Україна“.

Затримували “рекетирів” спецпризначенці разом з тернопільськими поліцейськими.

За даними департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, злочинну діяльність організував 50-річний житель Львівської області разом з двома молодшими спільниками – теж мешканцями Львівщини. Група діяла з 2017 року на території Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей. Рекетири представлялися довіреними особами «злодія в законі» на прізвисько «Нєдєля», він же «Андрій Львівський», який наразі перебуває у міжнародному розшуку, та вимагали з перевізників по 500 євро щомісяця.

«Вимагачі, віком від 28 до 50 років, вирішили не тільки збирати данину, а й за кошти «давати дозволи» на ведення бізнесу з пасажирських і транспортних перевезень до країн Європи, зокрема, у прикордонних пунктах пропуску Львівської та Закарпатської областей. Для більшої переконливості застосовували фізичне насильство до потерпілих або погрози застосування такого насильства та пошкодження і знищення їх майна», – зазначають правоохоронці.

1 жовтня поліцейські затримали вимагачів під час одержання 1000 євро від перевізників. Це була частина від суми 5 тис. євро, яку вони вимагали у двох перевізників як покарання за те, що ті неточно вказали вимагачам кількість рейсів, здійснених за межі України впродовж січня-травня.

Під час обшуків в автомобілях та за місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили гроші, пістолет Макарова з набоями до нього та чорнові записи. За даними тернопільських ЗМІ, затримання відбулося при в’їзді до Львова.

Невдовзі трьом затриманим оголосять підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.