Війська будуть відведені! Україна підписала надважливий документ. Мир

У вівторок, 1 жовтня, українська делегація підписала “формулу Штайнмайера” на засіданні Контактної групи в Мінську. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на свої джерела.

Під документом, раніше узгодженим радниками глав “нормандської четвірки”, поставив підпис представник офіційного Києва Леонід Кучма.

Сьогоднішня зустріч заради другої спроби підписати документ анонсувалася вчора. ЗМІ відзначали, що в Мінську знову зберуться представники “ДНР” і “ЛНР”, Леонід Кучма. В якості міжнародних посередників документ закріплять підписами представник Росії Борис Гризлов і спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Нагадуємо, раніше помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що перед проведення зустрічі у “нормандському форматі” учасникам треба виконати кілька умов.

“Є три важливі передумови, які, як нам представляється, якщо будуть реалізовані, можуть забезпечити успіх зустрічі в верхах”, – сказав представник Кремля.

“Зокрема, потрібно остаточно відрегулювати питання з розведенням сил і засобів в трьох так званих “пілотних районах” – Станиця Луганська, Золоте і Петровське на лінії зіткнення”, – зазначив Ушаков.

“Ми також вважаємо за необхідне напередодні саміту зафіксувати письмово в рамках Контактної групи так звану “формулу Штайнмайера”, яка передбачає, що закон про особливий статус Донбасу починає діяти на тимчасовій основі в день виборів і на постійній основі – після виборів і підсумкової доповіді БДІПЛ ОБСЄ”, – зазначив Ушаков.

РЕКЛАМА:

Джерело.