Чим коронавірус небезпечний для чоловіків: вчені ошелешили відповіддю

В експерименті взяли участь 232 інфікованих на коронавірус чоловіків.

Вчені заявили, що небезпечний китайський коронавірус запросто може знижувати сексуальний потяг чоловіків через зниження рівня тестостерону в їхньому організмі.

Про це йдеться в дослідженні турецьких вчених з Університету Мерсіна, результати якого з’явилися на сторінках журналу The Aging Male.

Проаналізувавши рівні статевого гормону у 200 чоловіків, які були госпіталізовані після виявлення COVID-19, у більшої частини з них (51%) вчені діагностували стан гіпогонадизму, за якого не виробляється достатня кількість тестостерону. У середньому рівень тестостерону учасників експерименту після зараження знизився на 30%, що не є доброю ознакою.

В експерименті взяли участь 232 інфікованих коронавірусом чоловіків, серед яких були:

пацієнти інтенсивної терапії,
безсимптомні пацієнти
ті, хто потребував стандартної стаціонарної допомоги.
Після одужання докоронавірусний рівень тестостерону був виявлений лише у 24 учасників. Що цікаво, рівень загального тестостерону був значно нижчим у групі інтенсивної терапії, ніж у групі стандартної терапії.

Серед чоловіків, які переносили вірус безсимптомно, дві третини повідомили про знижений статевий потяг, що є контрольною ознакою низького рівня тестостерону.

За словами вчених, між важкою формою коронавірусу і низьким рівнем тестостерону існує прямий зв’язок, яку вони й довели.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.