Чоловік провів 23 роки в трудовому рабстві на фермі в Польщі

Микола Єрофєєв останні 23 роки був рабом на птахофабриці поблизу Любіна. Він боявся комусь розповідати свою історію, оскільки перебуває в Польщі нелегально. Коли його забрали з ферми, він змарнів, злякався, очі були прикуті до землі, він не знав, яка ціна грошей. Зараз він вчиться жити заново.

Повідомляє polsatnews.pl з посиланням на “Interwencji”

Миколі Єрофєєву 59 років. Він приїхав до Польщі в 1989 році, працював при обслуговуванні радянської армії, яка дислокувалася біля Болеславця. Він був цивільним робітником. Коли радянська армія виїхала в 90-х, Микола Єрофєєв вирішив залишитися в Польщі.

Повідомляється, що чоловік працював безкоштовно на фермі. Йому не платили, лише давали недоїдки. Також чоловік каже, що йому не дозволяли виходити в місто. Усі документи були в господаря ферми, при спробі Миколи вийти в місто, його розшукували та повертали назад. До чоловіка застосовувалось фізичне насильство.

Росіянину допомогла визволитись з рабства молода пара – Ева та Кшиштоф Тишкевичі. Вони надали квартиру, пообіцяли роботу та знайшли адвоката. Вони також забрали його собаку з притулку, щоб він не почувався самотнім.

Одягнувши шорти, шльопанці, порвану футболку, він сів у машину і сказав, що це все, що він мав. Розбитий чоловік, виснажений, запалі щоки, – згадує Кшиштоф Тишкевич.

Він не звик їсти, його живіт був настільки тугим, що якби він раптом почав їсти, у нього був би завороток кишок. Чоловік вчиться проводити тут свій вільний час. Він вчиться харчуватися нормально, – додає Ева Тишкевич.

Микола Єрофєєв досі має звички, набуті протягом років на курниковому господарстві.

Він постійно шукає роботу, він просто думає, що я чекаю від нього чогось, постійно працювати, – пояснює Кшиштоф Тишкевич.

Читайте також  У Франківську закривають всі ринки до кінця карантину

Зараз я згадав, що колись був людиною і нею знову стаю, – зізнається Микола Єрофєєв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.