Вчені назвали 7 фізичних ознак самотності

Самотність здається такою ж смертельною, як викурювання 15 сигарет на день.

Людям не просто подобається бути соціальними, ми повинні ними бути.

Насправді, згідно метааналізу 2015 року, в якому брало участь більше 308000 чоловік, ймовірність смерті за певний період у людей з більш слабкими соціальними відносинами на 50% вище, ніж у людей з більш міцними зв’язками.

Іншими словами, самотність здається таким же смертельним, як викурювання 15 сигарет в день.

Це особливо засмучує, враховуючи, що багато фахівців в області психічного здоров’я кажуть, що пандемія коронавируса посилює самотність і може бути названа окремої епідемією.

Але визначити самотність в собі і в інших не завжди легко.

“Люди бояться зізнатися в самоті через стигми, яку це несе – вони бояться бути засудженими або відчуженими”, – сказала Insider Бабітов Спінеллі, терапевт з Нью-Йорка. “Це, в свою чергу, утримує їх від подолання самотності або звернення за допомогою до людей або ресурсів”.

Ось 7 фізичних ознак того, що ви або ваш улюблений чоловік самотні.

Якщо ви застудилися, принаймні частково, в цьому винна самотність.

“Коли ми відчуваємо себе самотніми, коли нам не вистачає здатності взаємодіяти з людьми знайомими і зручними способами, ми відчуваємо себе уразливими, ми відчуваємо себе під загрозою і атакою”, – говорить Корі Флойд, професор комунікацій Університету Арізони, який вивчає, як прихильність впливає на стрес і фізіологічне функціонування, повідомляв раніше Insider.

В результаті ми стаємо “надчуттєвими”, що, серед іншого, пригнічує нашу імунну систему і може зробити нас вразливими до хвороб, – сказав він.

Здорове тіло і розум можуть відновитися після застуди. Однак той, кого пригнічує самотність, може знову і знову хворіти, сказав Спінеллі.

Читайте також  Нові ціни на газ, цукор і проїзд: що зміниться з 1 лютого

“Людина може відчувати себе хворою або постійно відчувати стрес, не зв’язуючи це з самотністю”, – сказала вона. “Вони можуть визначити це виключно як повторюване фізичне захворювання, яке не дивлячись на те, чи відбувається щось емоційно”.

За словами Спінеллі, самотність може збігатися з депресією і мати загальні симптоми, включаючи проблеми зі сном або занадто багато сну.

Бути позбавленим значущих соціальних зв’язків недобре, тому що ваше тіло намагається порадити вам спілкуватися, щоб в довгостроковій перспективі ви залишилися живі.

“Якщо ми думаємо про самотність як про цю адаптивну реакцію на кшталт голоду і спраги, то саме цей неприємний стан спонукає нас шукати соціальні зв’язки, точно так же, як голод спонукає нас шукати їжу”, – говорить Джуліанна Холт-Лунстад, професор психології і нейробіолог з Університету Брігама Янга, який провів метааналіз 2015 року, раніше повідомив Business Insider.

Точно так само головні болі можуть бути симптомами депресії і самотності, які не є винятковими станами.

За словами Спінеллі, точно так, як самотність може викликати постійну стресову реакцію типу “бий або біжи”, яка послаблює імунну систему, гормональне порушення також може привести до збільшення ваги.

За словами Спінеллі, хоча це і не є фізичним симптомом, певна поведінка, включаючи постійну перевірку соціальних мереж, “і використання їх в якості заміни для зв’язку також є червоним прапором самотності”.

Такі інструменти, як FaceTime і Skype, “можуть допомогти позбавитися від деяких з цих короткострокових неприємних реакцій, щоб допомогти нам як і раніше відчувати і підтримувати ці зв’язки” в таких ситуаціях, як пандемія “, – сказала Холт-Лунстад.

Звернення до інших і запитування про те, як у них справи, покращує ваше психічне здоров’я, а також їх, оскільки вони, принаймні, випробують відчуття підтримки, що, як показують дослідження, може знизити стрес.

Читайте також  В Україні значно посилили карантин у "червоних" зонах: що змінилося

“Коли люди як і раніше висловлюють любов і підтримку різними способами, це може зробити ці періоди відносного обмеження більш терпимими”, – сказав Холт-Лунстад.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.