У Польщі українець застрахував своє життя на 26 млн злотих та інсценував власну смерть

38-річного громадянина України затримали співробітники Центрального слідчого бюро поліції (CBŚP) в пункту пропуску “Дорогуськ”.
Чоловіка підозрюють у спробі незаконно отримати 26 млн злотих. Гроші мали бути виплачені страховими компаніями після того, як українець інсценував власну смерть внаслідок нещасного випадку на батьківщині, пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на сайт CBŚP.

Історія почалася наприкінці жовтня 2019 року. Тоді кілька страхових компаній у Польщі отримали від громадянки України документи на відшкодування у зв’язку зі смертю її сина, який нібито загинув у липні. У документах було вказано, що трагічна смерть настала після зіткнення двох човнів на Київському водосховищі. Чоловік начебто випав за борт та потонув, а його тіло знайшли тільки у вересні, після чого відразу кремували.

За справу взялися польські правоохоронці. Вони встановили, що українець з жовтня 2018 по січень 2019 року застрахував своє життя в 20 страхових компаніях у Польщі на загальну суму 26 млн злотих. Також вияснили, що в грудні 2018 року українець отримав громадянство Польщі, про що не поінформував жодну страхову компанію.

Під час подальшого розслідування з’явилися інші факти: українець, який нібито загинув, після уявної смерті встиг побувати в низці країн Європи (Великобританія, Туреччина, Кіпр), користуючись польським паспортом. Так правоохоронці дійшли висновку, що йдеться про інсценування смерті з метою незаконного отримання великої суми страхових виплат.

Креативного громадянина України затримали 30 серпня 2020 року в Дорогуську. За вчинене шахрайство йому загрожує до 10 років в’язниці. Поки що рішенням суду чоловіка взяли під варту на 3 місяці. Українська сторона також почала розслідування у зв’язку з цією ситуацією.

Перевірять також і поліцейських, які займалися справою так званої загибелі чоловіка на Київському водосховищі, та співробітників судмедекспертизи. Крім того, слідство займеться й матір’ю українця, яка подала фальшиві зізнання.

Читайте також  У Польщі чоловік влаштував криваву різанину у торговельному центрі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.