Міністерство культури звернеться до Apple та Google, аби вилучити “ВКонтакте” в Україні

Міністерство культури та інформаційної політики звернеться до Apple та Google з вимогою вилучити мобільний застосунок “ВКонтакте” з переліку доступних завантажень для українських користувачів.
Про це йдеться у повідомленні відомства у мережі Фейсбук.

Там зазначають, що традиційні піки активності російських спецслужб припадають на важливі події в суспільно-політичному житті України. Наразі – це місцеві вибори, які цілком ймовірно можуть стати об’єктом інформаційного впливу за “ВКонтакте”.

У Міністерстві додали, що разом з РНБО, СБУ та іншими правоохоронцями “невідкладно вживають відповідних заходів для блокування роботи цієї соціальної мережі на території нашої держави”.

Нагадаємо, у неділю, 13 вересня, “ВКонтакте” повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному застосунку, тому для українських користувачів відтепер немає перешкод у використанні застосунку.

Додамо, що з 16 травня 2017 року російські соцмережі “ВКонтакте” і “Одноклассники” потрапили до списку юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції, і весною 2020 року заборону подовжили.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.