Україна оновила перелік країн, які входять до “червоної” і “зеленої” зони

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило новий список країн “червоної” і “зеленої” зон за кількістю заражених коронавірусом. Під час поділу держав беруть до уваги показник захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів.

Про це свідчать оновлені дані МОЗ.

Згідно з інформацією, до переліку “зеленої” зони входять, зокрема: Румунія, Індія, ОАЕ, Чехія, Австрія, Швейцарія, Португалія, Угорщина, Росія, Велика Британія, Італія, Греція, Білорусь, Болгарія, Польща, Німеччина, Грузія, Фінляндія. Україна також перебуває серед країн “зеленої” зони.

Серед популярних країн, згідно з новим списком, до “червоної” зони входять: Ізраїль, Мальдіви, Молдова, Іспанія, Чорногорія, США, Франція, Хорватія.

Зазначимо, що після повернення з країнах “червоної” зони українці повинні йти на самоізоляцію. Дозволяється достроково припинити її, але слід здати ПЛР-тест і отримати негативний результат. Також ізоляція не стосується тих, хто вже має негативний результат ПЛР-аналізу, проведеного не більше ніж за 48 годин до перетину кордону України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.