Степанов назвав справедливу зарплату для українських медиків

Заробітна плата лікарів і медичного персоналу в Україні має становити не менш ніж 20-25 тисяч гривень.

На думку міністра охорони здоров’я Максима Степанова, саме така сума буде справедливою винагородою за працю українських медиків, до того ж не лише в умовах пандемії. Про це він сказав під час брифінгу 6 вересня.

“Адже саме підвищення заробітної плати та престижності професії медичного працівника має стати результатом реформування системи охорони здоров’я. Якщо ми рухатимемося таким шляхом, то будемо спроможні збудувати якісну медицину”, – зазначив глава МОЗ.

Він нагадав, що на сьогодні середня зарплата працівників, задіяних у системі охорони здоров’я, на 30% нижча за середню загалом в Україні загалом серед усіх галузей. Хоча водночас саме на лікареві, підкреслив міністр, лежить найбільша відповідальність – він відповідає за життя і здоров’я свого пацієнта.

Степанов додав, що перші кроки щодо збільшення грошової нагороди за роботу медикам уже зроблено. За його словами, на підвищення їм заробітних плат із 1 вересня із держбюджету передбачено майже 6 мільярдів гривень.

Зокрема, з вересня і до кінця року медичні працівники почнуть отримувати доплати:

лікарі – приблизно 3560 грн;

середній медперсонал – до 2500 грн;

молодший медичний персонал – 1250 грн.

“Це лише перший крок. З наступного року ми плануємо суттєве підвищення заробітних плат. На нашу думку, після інтернатури лікар має отримувати від 20-25 тисяч гривень – це буде дійсно справедлива зарплата. Саме такі цифри ми закладаємо в тарифах щодо вартості лікування і подаємо до бюджету”, – пояснив глава МОЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.