Відсоток смертності від Covid-19 може бути гіршим, ніж у”іспанки” 1918 року

Китайські й американські дослідники оцінюють відсоток смертельних випадків коронавірусу на основі великого масиву даних і математичного моделювання в 4.54% (загалом, беручи всі вікові групи).
Про це пише South China Morning Post, передають Тексти.

Для порівняння, нинішні дослідники оцінюють смертність від найвідомішої пандемії 20 століття, “іспанського” грипу, в 1.61 – 1.98%.

Під час пандемії, що сталася понад 100 років тому, заразилися до 500 млн людей — третина тодішнього населення світу, й померли, за нинішніми оцінками, від 10 до 50 млн людей.

Нинішній коронавірус заразив уже понад 25 млн людей — і вбив 850 тисяч.

Група китайських та американських науковців використала покращене математичне моделювання на основі першої хвилі хвороби в Ухані, й остаточно підрахувала смертність: 4.54%.

“Це порівнювано, якщо не вище, ніж смертність під час пандемії грипу 1918 року”, — заявив епідеміолог Yu Hongjie з університету Шанхая, який очолював групу.

Дослідження опубліковано на medRxiv.org.

Кількість випадків перевалила за 25 млн:

Раніші дослідження оцінювали рівень смертності в Ухані в 1.2 – 1.4%, однак нинішня група каже, що вони неточні щодо ранніх стадій епідемії. Тести тоді мали точність лише в 30-40%.

“Наша оцінка тягаря хвороби може бути для Уханя найточнішою з нині наявних”, — пишуть у звіті науковці.

Професор епідеміології Yin Ping медичного коледжу політехнічного університету Huazhong згоден:

“Ця оцінка — ближча до істини”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.