У Львові затримали наркоділків, які виготовляли метадон у місцевому університеті. Відео

Як виявлося, організатором був співвласник кальян-бару, а виготовляв наркотики завідувач лабораторії навчального закладу. Замовлення приймали з різних куточків країни. Через спеціально створений інтернет-магазин та телеграм-канал зловмисники продали понад чотири кілограми метадону на 2,5 мільйона гривень.
Про це повідомляють у пресслужбі департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

“До групи наркоділків входило четверо львів’ян. Організатором виявися 35-річний раніше засуджений за контрабанду наркотиків співвласник місцевого кальян-бару. Так званою «правою рукою» лідера наркоугруповання був працівник цього ж закладу – 25-річний кандидат у майстри спорту. Саме він відповідав за фасування та збут наркотичних засобів на території України. Навіть самостійно готував «товар» до продажу – фасував наркотики як за місцем свого проживання, так і у приміщенні кальян-бару”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що вони залучили до злочинної діяльності завідувача лабораторії одного з львівських університетів. Використовуючи обладнання навчального закладу, він займався виготовленням метадону. Потужності лабораторії дозволяли «хіміку» виготовляти за один раз понад кілограм наркотиків.

Зловмисники збували «товар» через спеціально створений Інтернет-магазин та месенджер, а замовлення приймав та організовував подальше відправлення 21-річний працівник цього ж кальян-бару. Наркотики надсилали поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки, інформують у поліції. Щоб уникнути підозри, зловмисники постійно змінювали номери телефонів, що використовували під час відправлень. Здебільшого, товар купували наркозалежні особи, які замовляли від одного до кількох кілограмів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.