Навчальний рік 2020-2021 у школах: як харчуватимуться діти (Відео)

1 вересня 2020 року двері українських шкіл відкриються для навчання в умовах адаптивного карантину. ASPI news дізналося, як відбуватиметься харчування учнів на прикладі спеціалізованої школи №47 міста Києва.

Директорка 47-ї школи Світлана Нетецька розповіла, що на період карантину шкільна їдальня буде використовуватись лише для учнів старшої школи і, можливо, групи продовженого дня – це питання ще обговорюється. Відстань між столами у закладі становитиме два метри, за одним столом зможуть одночасно знаходитись не більше двох учнів. Всі поверхні попередньо оброблятимуться дезінфікуючими засобами. Їжа видаватиметься лише у одноразовому посуді. Організація харчування за принципом “шведського столу” наразі забороняється.

Директорка комунального підприємства “Шкільне”, яке забезпечує харчування 47-ї школи, Алла Подгорна продемонструвала паперові пакети, у які складатиметься їжа, зазначивши, що така упаковка має спеціальний сертифікат, який засвідчує, що вона придатна для продуктів харчування. Учні початкової школи отримуватимуть сніданок безкоштовно, для них передбачене окреме меню.

“У цей пакет ми будемо класти сендвіч, щодня вони будуть різні, герметично запакований у одноразовому посуді фруктовий чай або какао, у окремому пакетику лежатиме запечена картопля, також будемо класти яблуко, сливку або інший сезонний фрукт. Пакет для учнів початкової школи буде заноситись у клас, і діти їстимуть там. Харчування відбуватиметься на обробленій поверхні, яка після сніданку знову дезінфікуватиметься,” – розповіла Подгорна.

Також вона зазначила, що для учнів старших класів, які захочуть замовити їжу за кошти батьків, теж розроблене спеціальне меню, куди буде входити перша страва, друга страва, салат і напій. Також до пакету будуть кластися одноразові прибори та серветки. Оплатити такий обід вартістю в 45 гривень можна буде банківською карткою або готівкою.

Читайте також  Коли робиш добро – народжуються ЯНГОЛИ: як буковинка, яка мешкає у США допомагає українським дітям

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.