З 1 вересня у Франківську не працюватимуть школи й дитсадки

Сьогодні після засідання міської комісії ТЕБ і НС міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків виступив на мітингу, який організували на площі перед міськрадою.

На мітинг вивели працівників міської ради і комунальників, підійшли також депутати-однопартійці міського голови і представники підприємців-перевізників. На вул. Грушевського підігнали кілька автобусів.

Марцінків вчергове заявив, що не згоден із рішенням уряду про введення “червоної” зони для Івано-Франківська, назвав це рішення “політичним” і суб’єктивним.

Марцінків також повідомив, що відповідно до передбачених для “червоної” зони обмежень, навчання у франківських школах 1 вересня не розпочнеться. Заклади освіти з 1 вересня не будуть працювати принаймні два тижні.

– Дуже важко приймалося рішення щодо шкіл і дитячих садочків. Ми маємо рішення сесії міської ради, яке дозволяє відкривати дитячі садочки і школи. Але маємо негативний досвід наших сусідів – місто Чернівці, де сьогодні, і вчора, і позавчора здійснювалися масові перевірки і відкриття кримінальних справ на завідуючих, на вихователів, на тих людей, які займаються з дітьми. Як керівник я не маю права наражати на небезпеку наших працівників. Мені би дуже не хотілося, щоб на колективи наших закладів відкривалися кримінальні справи. Тому з 1 вересня наші навчальні заклади не будуть працювати щонайменше два тижні. Це рішення надзвичайно важке, – сказав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, на початку серпня Руслан Марцінків обіцяв, що школи в Івано-Франківську відкриються і розпочнуть повноцінне навчання за будь-яких умов. “Пішли вони лісом зі своїм карантином”, – заявляв Марцінків.

Рішення про запровадження з 31 серпня “червоної зони” для Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Городенківського і Тисменицького районів уряд ухвалив учора.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.