Франківська психлікарня найдорожче в країні закупила Амізон

«Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги» за квітень-травень 2020 року закупив противірусний препарат Амізон на 20% дорожче за середню ціну на ринку.

Про це свідчать дані моніторингу «Наших грошей» фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро», інформує Фіртка.

До огляду увійшла 21 угода на купівлю Амізону медичними закладами і комунальними підприємствами за квітень-травень 2020 року. Середня ціна склала 89,3 гривень за упаковку. У порівнянні з 2017 роком Амізон подорожчав на 35%. Нині в аптеках ціна на Амізон в упаковках по 20 таблеток стартує від 74 гривень за пачку.

По найвищим цінам Амізон закупив «Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги», який придбав препарат по 105,93 гривні/упаковка у ТОВ «Укрмедекспорт». Нагадаємо, компанія постачала Івано-Франківським медзакладам розчин Адреналіну також по завищеним цінам.

Кінцевим бенефіціаром та керівником «Укрмедекспорту» значиться Ольга Билів. Раніше у засновниках компанії значилась також дружина ексміністра палива та енергетики Ігоря Насалика – Гузял Насалик. Ольга Билів є кумою сім’ї Насаликів, що він сам підтвердив у інтерв’ю місцевому виданню. Під час того, як Ігор Насалик був міським головою Калуша компанія заснована його дружиною вигравала більшість тендерів на постачання медикаментів у Калуську лікарню, попри завищену вартість препаратів.

Також за цінами вище ніж ринкові препарат закупила і військова частина А3114 та «Харківводоканал», які придбали Амізон у одного й того самого виробника – «Укрера». Ціна склала 105,88 – 105,21 гривні за упаковку. Харківська компанія «Укрера» належить Тетяні Воропай, керівником значиться Марина Пещикова.

Ціни на Амізон (в таблетках по 0,25 мг по 20 шт в упаковці) на закупівлях за квітень-травень 2020 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.