“Голос” закликає владу дозволити працювати спортзалам на Прикарпатті незалежно від карантинних “зон”

Активісти «Голосу» на Івано-Франківщині переконані: спортзали – це не ті заклади, які потрібно закривати під час карантину.

«Спочатку влада вирішила, що спортивні заклади треба закривати у населених пунктах, які відносяться до «помаранчевої зони». Коли спортсмени вийшли на акцію протесту, у «помаранчевій зоні» спортивні заклади відкрили та заборонили у «червоній». При цьому ніхто не наводить аргументів, чому ці заклади мають закриватися у тій чи іншій зоні. Немає даних і щодо поширення коронавірусу через спортивні заклади», – зазначає голова обласної організації партії «Голос» Володимир Тищенко.

У «Голосі» переконані, що влада має створити умови для роботи бізнесу під час карантину, а не закривати його. Це стосується і спортивних закладів, власники яких платять податки та зарплату, а працівники годують сім’ї.

«Влада має у ці непрості часи, у часи карантину, допомагати бізнесу працювати – це її найперша функція, а не знищувати його. Тому що за будь-яким бізнесом стоять власники, які платять податки; люди, які зароблять гроші, працюючи в цьому бізнесі, і таке ставлення не є чесним», – пояснює Тищенко.

Народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин каже, що влада не має права в умовах карантину вирішувати свої помилки коштом бізнесу.

«Які би мали бути відносини? Встановлені правила, бізнес бере на себе зобов’язання виконувати ці правила, і влада не втручається до того моменту, поки ці правила не порушені. Що в реаліях і, це найприкріше, дуже чітко видно по Франківську, по спортивних залах – то закриваємо, то відкриваємо, тому звертаюся до франківської влади, звертаюся до Кабінету Міністрів: дайте людям можливість працювати, якщо вони дотримуються карантинних норм», – пояснює Юрчишин.

Читайте також  В Україні відновили іспити на водійські посвідчення: оприлюднено нові правила

Зараз у “червоній” зоні Косівський та Городенківський райони. Відповідно тут не можуть працювати спортивні та освітні заклади.

Детальніше у відео:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.