Грошей немає: вчителям не відшкодовуватимуть витрати за дистанційне навчання

Інтернет, техніку, електроенергію і тд педагоги повинні оплатили зі своєї кишені.

Компенсація вчителів за дистанційне навчання – наріжний камінь оплати змінених умов праці педпрацівників. Вимушених виконати не тільки звичніше для себе завдання, але і використовувати в робочих цілях особисте обладнання і засоби зв’язку.

Перехід на дистанційне навчання через коронавируса став однією з перших протиепідемічних заходів. В результаті освіта перейшла в онлайн-формат.

Така форма навчання ускладнила життя не тільки учням і батькам, а й педагогам. Які були змушені в терміновому порядку освоювати інформаційно-комп’ютерні технології, месенджери і програми відео-конференцій.

І оскільки далеко не всі освітні установи забезпечили своїх працівників необхідним обладнанням, для виконання цих та багатьох інших завдань, вчителі працювали на особистих комп’ютерах і самі платили за зв’язок.

Питання про компенсації за використання особистого техніки, мобільного зв’язку та інтернету підняли сьогодні, 13 серпня. підняли на брифінгу директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Олени Удовиченко.

На жаль, тут все передбачувано…

«Додаткових коштів в бюджеті у нас немає. Я сподіваюся, і ми неодноразово говорили про це на нарадах, – освітня субвенція передбачена не тільки на зарплату вчителям, не тільки на виплати за стаж роботи, категорію, але є і доплата за престижність. І є достатній ресурс, щоб її виплачувати », – сказала Олена Удовиченко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.