Минулих вихідних на Прикарпатті 58% весіль пройшли з порушеннями – Держпродспоживслужба

Щоденна динаміка реєстрації нових випадків COVID-19 на Прикарпатті показує стрімке зростання захворюваності.

Як відомо, з 03 серпня 2020 року згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області виділено три зони епіднебезпеки: «зелену», «жовту» та «помаранчеву». У «помаранчевій» зоні опинились Тисменицький район та місто Івано-Франківськ.

Нагадаємо, що на території регіону, де установлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, що передбачені для «зеленого» та «жовтого» рівнів, забороняється:

– проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

– діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

– робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдальнь, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

– відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти;

– проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім визначених випадків;

– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;

– приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

– оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в районах та містах продовжують проведення щоденних моніторингових відвідувань підконтрольних об’єктів – дошкільних закладів, агропродовольчих ринків, закладів торгівлі. Під особливою увагою заклади громадського харчування міста Івано-Франківська та Тисменицького району (регіони «помаранчевої» зони), де проводяться масові заходи.

Читайте також  Під Харковом сталася жахлива ДТП, в якій загинула жінка

Результати роботи під час минулих вихідних наступні:

– всього перевірено 275 закладів громадського харчування, з яких працювали лише 199 закладів;

– масові заходи проводились в 113 закладах, з яких порушення протиепідемічних вимог виявлено в 52 закладах (46 відсотків);

– весілля проводились в 59 закладах, з них в 34 закладах було встановлено порушення протиепідемічних норм (58 відсотків).

Порівняно з минулими та позаминулими вихідними, має місце незначне зниження показників порушень, які залишались стабільно високими продовж останніх місяців.

“Черговий раз закликаємо представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та усіх небайдужих громадян долучатись до проведення моніторингових відвідувань закладів громадського харчування щоденно, і в т. ч. наступних вихідних – 08-09 серпня 2020 року”, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Моніторинг закладів громадського харчування буде тривати до закінчення карантину. При встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог, будуть подаватись пропозиції місцевим комісіям з питань ТЕБіНС для прийняття рішення щодо призупинення роботи закладів-порушників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.