Мамо, нічим дихати, передай всім, що я їх любила: останні переписки загиблих в Кемерово дітей

У мережі публікують моторошні повідомлення дітей, які опинилися у смертельній пастці під час пожежі в ТЦ «Зимова Вишня» в Кемерово

Так, встигла відправити рідним повідомлення школярка Маша, яка зараз значитися зниклою.

“Ми горимо”, – написала школярка. По всій видимості, дитина перебувала в епіцентрі пожежі – в кінотеатрі.

Через кілька хвилин дівчинка відправила ще одне SMS: “Можливо прощайте”. Після цього 13-річна школярка перестала виходити на зв’язок.

Зараз нічого не відомо ні про долю Маші, ні про ще десятках дорослих і дітей, які опинилися в епіцентрі пожежі. Рятувальники ліквідували загоряння в кінозалі лише вночі, а повідомлення дівчинка відправила ще близько п’ятої години вечора за місцевим часом.

 

Під час смертельної пожежі в кемеровському торговому центрі “Зимова вишня” діти також дзвонили рідним, щоб попрощатися.

Родичка однієї зі школярок розповіла, що дівчинка подзвонила їй з кінозалу після початку пожежі і повідомила, що двері заблоковано.

“Відразу після початку пожежі з кінотеатру дзвонила моя племінниця Віка. Вона говорила, що горить все, двері в кінотеатрі заблоковані. Я їй кажу: “Віка, знімай все, ніс закладай і дихай через одяг”.

“Передай мамі, що я її любила. Передай усім, що я їх любила”, – сказала дівчинка.

І після цього дівчинка відключилася. Більше додзвонитися їй тітка так і не змогла.

Подробиці моторошної пожежі розповів також чоловік, який дивом врятувався і зараз знаходиться в лікарні.

“Стільки хотілося написати тут, я просто не можу, тому що немає слів це все описати”, – написав чоловік на своїй сторінці в соцмережі Instagram

“Нікому не бажаю все це пройти, страшно, коли батьки шукають своїх дітей, які просто на просто прийшли подивитися кіно, ці голоси дітей в телефоні “мам, нам нема чим дихати, я задихаюся” просто… я не знаю”, – розповів постраждалий.

Читайте також  В Україні проведуть перерахунок пенсії

Нагадаємо, вдень 25 березня в центрі російського Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр “Зимова вишня”. Вогонь охопив три з чотирьох поверхів будівлі, займання почалося на 4-му поверсі будівлі, епіцентр полум’я міг перебувати в одному з кінозалів.

Пізніше віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що осередок займання в торговому центрі був у дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. Займання почалося з поролону в батутному басейні, який спалахнув, як порох.

Офіційно число загиблих під час пожежі в ТЦ «Зимова вишня» в російському Кемерово зросло до 56. Про це повідомили в оперативному штабі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.