Цьогоріч йому б виповнилось 25: Микола Колосовський загинув на війні

Микола Колосовський був призваний до війська ще у цілком мирний час восени 2013 року, коли ніхто не підозрював, які страшні події в найближчому майбутньому очікують на український народ.

Строкову службу хлопець проходив у внутрішніх військах МВС України (з березня 2014 року – Національна гвардія України) на посаді стрільця у військовій частині 4114, що у місті Львові.
А коли розпочались криваві події на сході України, Микола добровільно просив відрядити його в зону проведення Антитерористичної операції, аби стати на захист Батьківщини.

На той час саме солдати строкової служби найбільше проявляли патріотизм, і ніхто з них не відмовлявся виконати свій обов’язок перед українським народом. Таким чином саме вони на початках стримували ворога на Донбасі. Хлопець двічі встиг побувати в зоні АТО. Проте в ніч з 6 на 7 серпня 2014 року старший солдат Колосовський загинув від отриманих поранень під час мінометного обстрілу терористами блокпосту Національної гвардії поблизу міста Дебальцеве Донецької області.

Бабуся Миколи Алевтина Колосовська працює бібліотекарем у школі рідного села гвардійця і часто розповідає учням, що її онукодним з перших звідси був покликаний захищати Батьківщину. Йому було лише дев’ятнадцять. Так вона прищеплює дітям змалечку любов до рідного слова та неньки України.

А сьогодні на плацу військової частини 4114 гвардійці, схиливши голови, віддали шану підняттям прапора військовослужбовцями 2 патрульного батальйону, де проходив службу Микола, та хвилиною мовчання загиблому Герою, який не побоявся стати на захист України, на жаль ціною власного життя, повідомляє пресслужба військової частини 4114 НГУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.