Війна, пандемія і рейтинги Зеленського: що буде з Україною?

Більше половини відверто непростого для всього світу року вже минуло. Україна не стала винятком – «високосний» позначився і на нас. Пандемія коронавірусу, карантин, війна на сході, падіння малого й середнього бізнесу, зниження рейтингу Володимира Зеленського і його команди, дефіцит у бюджеті, місцеві вибори, кадрові ротації у владі та коливання курсу гривні – все це лише вершина айсбергу проблем, з якими ми боремось ось уже 7 місяців у 2020-му році.

Проте прогнози також невтішні. За різними передбаченнями, економіка України має впасти ще нижче, війна триватиме ще довго, долар повинен подорожчати, друга хвиля COVID-19 не за горами, а нових траншів Україні ніхто не поспішає видавати.
Подейкують, що справа може дійти аж до бунтів серед суспільства. «Підливають олії» у цей вогонь ще й запеклі протистояння прихильників нинішньої та попередньої влади у соціальних мережах, які часто не підбирають слова і методи інформаційної війни.

Одним словом, ситуація, м’яко кажучи, непроста. Чи то сумнозвісний високосний рік так вплинув, чи то сукупність інших, більш об’єктивних, факторів – питання риторичне. Дехто вважає, що навіть містичне. Проте всім хочеться знати, що ж буде далі. Що буде із Зеленським, як пройдуть місцеві вибори, чи допрацює свою каденцію ВР, чи закінчиться війна і що буде з Україною в принципі? На ці питання журналісту ІА «Вголос» цього разу відповіли не зовсім традиційні для нашого видання експерти – астрологи Владислав Росс та Надія Кологривова.

Як закінчиться цей рік для президента Володимира Зеленського?

Владислав Росс:

У цьому році, насправді, у Володимира Зеленського ще більш-менш нормальна ситуація. Труднощі та по-справжньому складні ситуації на нього чекають у 2021-му. Тобто, всі кажуть, що у нього почнуться проблеми восени, що його будуть «скидати з трону», проте його гороскоп говорить протилежне. Із усіх складних ситуацій він знайде вихід, всі «гострі кути» він зуміє загладити і так далі.

Але найскладніший період для Зеленського триватиме з січня до березня 2021-го року. Тоді Сатурн, планета великих бід, буде у нього проходити по Сонцю, яке в гороскопі гаранта є зіркою королів. Сонце завжди пов’язане з повноваженнями, тому можливо, що він і піде з посади у той час. Я завжди казав і кажу, що найскладніший період Зеленського буде не в 2020-му році, а в наступному. Там можливі колосальні падіння рейтингу, аж до 10-15% підтримки. Саме тоді президент почне задумуватись, чи правильно він усе робить. А якщо в США ще й переможе Демократична партія, а я в цьому не сумніваюсь, то у нього почнуться проблеми із Америкою. Справа у тому, що Сатурн і Юпітер тоді увійдуть в знак Водолія, а саме цей знак є покровителем Демократів.

Надія Кологривова:

Це насправді дуже цікаве питання. Якщо дуже коротко, то все у Володимира Зеленського буде добре, бо його гороскоп є сприятливим. Зараз наш президент, що називається, на своїй хвилі. Наразі чорний Місяць та Нептун знаходяться у першому домі України, а це якраз підтримує таких, як сьогоднішній президент. Мова йде про людей, які є доволі харизматичними і не мають відношення до політики (у нашому випадку, не мають досвіду в політиці). Ми спостерігаємо за нашою владою, наче у якомусь «Камеді Клабі». Це те, що триває зараз і воно мало б тривати з точки зору астрології.

Що стосується усунення Зеленського від влади, то як би цього не хотілось деяким людям, я не бачу такого у найближчому майбутньому, адже його гороскоп є доволі стабільним. Але й для України він створює певну стабільність. Зеленський приведе нові інвестиції в країну, в тому числі й транші від МВФ.

Я нагадаю, що нам треба пережити ще два затемнення, а вони фіксують ситуацію в державі на півроку. 30 листопада 2020-го року буде повне затемнення Місяця у дев’ятому градусі знаку Близнюків і це точка удачі. В астрології місячне затемнення описує стан народу, тобто багатьох людей як одного організму. У 2014-му році у нас були кардинальні зміни в державі і всі подібні явища стартували з кінця листопада. Тобто, зараз може бути якийсь спалах антипрезидентських настроїв, але кардинальних змін не відбудеться.

Читайте також  Синоптики обіцяють сильні заморозки в Україні

Тому хоч цей рік для України багато у чому є невдалим, він все одно принесе нам позитивні зміни. Протягом найближчих двох років наше життя буде стабілізуватись.

Якими будуть місцеві вибори?

Владислав Росс:

Місцеві вибори взагалі можуть не відбутись в останній момент. Це пов’язано із тим, що деякі політичні сили захочуть залишитись при своєму, розуміючи, що не переможуть на виборах, тому і спробують їх скасувати. Однак, швидше за все, відсотків на 70, я схильний думати, що вибори, все-таки, відбудуться. Тим більше, що партії влади і Зеленському зокрема необхідно завести своїх людей на місця, де їх просто поки немає.

Тому вибори найімовірніше таки відбудуться, але цього разу вже не буде такої впевненої перемоги «Слуг народу». Також багато мерів залишаться на своїх посадах. Щодо Кличка я не впевнений, думаю, він виграє у першому турі, але провалиться у другому. Швидше за все, в Одесі пройдуть судові процеси, бо Труханов нібито виграє вибори, але пізніше суд його звільнить із займаної посади. А що стосується Харкова, Дніпра, то там, найімовірніше, великих змін у цьому плані не відбудеться.

Надія Кологривова:

Вибори відбудуться з імовірністю до 99%. Проте значна їхня частина пройде в онлайн-режимі. У цей час доволі великої сили набере Уран, а він відповідає за будь-які інтернет-ресурси. Крім того, сильним буде і Нептун, а він відповідає за різного роду містифікації.

До того ж, протягом 2020-го року в Україні посилиться робота органів контролю, в тому числі й антикорупційних. На них зараз не буде здійснюватись вплив з боку політиків найвищого рангу. Тому, швидше за все, старі «схеми» і злочинні організації будуть викриті та ліквідовані. Проте, на жаль, не найбільш глобальні із них.

Чи відбудуться в Україні протести або бунти?

Владислав Росс:

Якщо вони і будуть, то не у 2020-му році. Найбільш імовірно, що такі речі матимуть місце у січні-лютому наступного року, тобто у найгірший період для Володимира Зеленського. Навіть гороскоп України каже, що якісь заворушення і неспокій припадатиме саме на початок 2021-го. Це може бути протистояння народу і влади. До речі, Януковича ми «скинули» саме у цей час. Тому в цьому році я не бачу нічого потужного на кшталт Майдану чи подібних речей, а от наступний рік з такого може розпочатись.

До слова, я на осінь прогнозував заворушення в Росії, але вони почалися раніше. Там з початком серпня прокотиться ціла хвиля масових протестів. Зараз у Білорусі Лукашенко покине свій пост, а наступного року владу втратить Путін в Росії, його усунуть, а в Казахстані «злетить голова» Нурсултана Назарбаєва. А все тому, що Сатурн і Юпітер входять у знак Водолія, а це вся територія колишнього Радянського Союзу. Тому ті «Чахлики невмирущі», які по 20 і більше років перебували при владі, втратять усе. Мова йде про Путіна, який вже 20 років керує Росією, Лукашенка, який вже близько 25-ти років «рулить» Білоруссю, Назарбаєва, який 30 років при владі, і так далі. Але це все відбуватиметься саме в наступному році.

До речі, що стосується персонально Олександра Лукашенка, то гіршої дати виборів на його місці годі було придумати. Саме 9 серпня означає, що хто переможе, того пізніше усунуть. Тобто, Лукашенко переможе якимось чином, але потім його просто скинуть.

Читайте також  "У квітні народ масово виїжджатиме з України", - астролог Яна Тимощук

Надія Кологривова:

Партії, які пішли в підпілля після Майдану, піднімуть голови

Місцеві і точкові протести точно пройдуть по Україні. Якщо взяти до уваги гороскоп України, то до 24 серпня 2020-го року особливих протестів не буде, але вже зовсім скоро для нас наступить новий рік і прийде в дію новий гороскоп. Зараз народ незадоволений, але нічого не робитиме.

Після цього наше суспільство буде знаходитись у знаку Скорпіона, тобто буде більш агресивним і перебуватиме у хорошому аспекті до Сонця. Це означає, що буде підйом нової ідеології в країні. Я думаю, що опозиційні партії і сили наберуть ваги. Тут важливо розуміти, що це може зіграти на руку партіям, які пішли у «підпілля» після подій на Майдані, вони будуть піднімати голову.

Також, згідно гороскопу, постраждає демократія в Україні. Плутон буде у сузір’ї Скорпіона, а він відповідає за олігархів, злочинний світ та антидемократичний устрій. Раз на рік він є дуже сильним і зараз знову буде посилення таких настроїв. Фактично, до нас можуть повернутись буремні 90-ті.

Але особисто я переймаюсь через інше. У прогнозі України до серпня 2021-го року є ще техногенна катастрофа. Ми бачимо, що Марс, який для країни відповідає за різного роду негативні активності (аварії, катастрофи тощо), входить у свою фазу. До того ж є ще й чорний Місяць, а це також свідчить про можливі вибухи. В кращому випадку це буде сплеск ДТП із великою кількістю постраждалих. Ці два небесні тіла кажуть, що обличчя України в очах інших країн буде забрудненим.

Як допрацює Верховна Рада?

Владислав Росс:

2021-й рік стане початком епохи процвітання нашої держави

Володимир Путін буде наполягати на тому, щоб Верховну Раду розпустили, а Зеленський буде чинити опір, тому за цим буде цікаво спостерігати. Наразі наш президент вже чудово розуміє, що добряча половина його партії «Слуга Народу» вже йому не належить. Тому все йде до того, що позачергові парламентські вибори в Україні будуть, але, знову ж таки, відбудуться вони не у цьому році, а в наступному 2021-му. Тобто, усі ключові події в українській політиці відбудуться у наступному році, а саме у першій його половині. Це все пояснюється, як я вже казав, тим, що найбільші планети, Юпітер і Сатурн, входять у знак Водолія 21 грудня. Але це вже будуть зимові новорічні канікули, ніхто нічого не вирішуватиме. А от після свят вже відбудуться усі політичні зміни. 2021-й буде надзвичайно складним для Володимира Зеленського і якщо він його витримає, то залишиться при владі і надалі.

А у другій половині 2021-го року нас чекає екстремальний злет економіки і величезні фінансові вливання. Зараз багато хто скаже, що я камікадзе і даю дивні прогнози, але я завжди всім кажу, що 2021-й рік стане початком епохи процвітання нашої держави. Ми дуже багато дізнаємось за наступні кілька років і запасемось великим «жирком» на 2024 і 2025 рік, а до кінця 20-х ми станемо нормальною країною, схожою на Польщу.

Надія Кологривова:

Швидше за все, цей склад Верховної Ради спокійно допрацює до кінця своєї каденції. Але серед суспільства буде дуже сильне бажання, щоб цього не сталось. Дискредитація соратників Володимира Зеленського, у свою чергу, посилиться ще більше. Причому це буде робити не хтось, а вони самі, тобто у цьому буде виключно їхня провина. За рахунок різного роду скандалів і тому подібних речей вони просто підірвуть всій авторитет.

Крім того, є загроза життю когось із найближчих соратників Зеленського. Я не думаю, що щось загрожує самому президенту, але може трапитись випадкова смерть (ДТП або нещасний випадок) із кимось з його оточення.

Читайте також  На Богородчанщині поліцейські виявили наркотики у водія

Війна на сході України закінчиться?

Владислав Росс:

Я передбачав, що війна у цьому році закінчиться і вона поступово підходить до свого завершення. Це не відбудеться відразу, люди звикли стріляти, вони захоплені війною. Умовно кажучи, якщо у вас є автомат, то чому б не постріляти? Проте є певні меседжі, навіть від самого Путіна, що війна припиниться. Якщо вже президент РФ її завершив, то її вже й не буде кому роздувати. У всякому разі, мій прогноз однозначний: у 2021-му році на східних кордонах України вже ніхто стріляти не буде.

Надія Кологривова:

Буде укладено обманний договір із окупантом. Тому я взагалі не бачу тут позитивних перспектив. Ті обіцянки, які нам дадуть щодо припинення вогню, виявляться брехнею. Тут взагалі є дуже багато обману і, на жаль, ідеї 2014-го року відійдуть на задній план. Тобто, ідея свободи і все, заради чого помирали люди, зараз буде дискредитовано, причому зроблять це м’яко. Це відбудеться так, як жартують з телевізора: ніби й жарт болючий, але його так легко подають, що людина сприймає це, як розвагу.

Як на світ впливатиме пандемія коронавірусу?

Владислав Росс:

Нас взагалі це не має хвилювати. Я завжди казав, що в Україні коронавірус перетвориться у звичайнісінький грип. Від туберкульозу протягом місяця у нас помирає у 2-3 рази більше людей, ніж від коронавірусу. А, до прикладу, від захворювань серцево-судинної системи у нас помирає аж вдесятеро більше людей, ніж через COVID-19. Сам вірус вже не має таких «ядерних» властивостей, як це було в Італії, тому в нашій країні його переносять у легкій формі.

А те, що зупинили економіку, то, наприклад, багато бізнесів вже не відкриються знову. Добре, що зараз все повідкривали. Тому цей рік в економічному плані став нелегким для всього світу. На жаль, наша гривня впаде, а долар буде коштувати і 30 грн. і, можливо, навіть 35. Все йде до того, що саме в цьому році наше населення знову збідніє. Але наступний рік позитивний. Тобто, цей рік складний для всього світу і України зокрема, нам просто треба його подолати і пройти, а у другій половині наступного року почнеться ейфорія із надходженням іноземної валюти в Україну.

Надія Кологривова:

Масових жертв від коронавірусу в Україні я не бачу, але сам вірус мутує і ми зіткнемось із новим штамом. Я розумію, що кажу непопулярні речі, але з COVID-19 все не так погано, як описувалось раніше. Переважна більшість населення Землі просто перехворіє і все, часто безсимптомно. Зрозуміло, що треба себе берегти і дотримуватись правил карантину, але все не так погано. Звичайно, що буде здійснюватись більше контролю за пересуванням людей, але це також буде робитись із інших причин, в тому числі й задля боротьби з тероризмом. Навіть попри наші проблеми із медициною, я не бачу високої смертності від коронавірусу по Україні.

До слова кажучи, медична підтримка і взагалі рівень медицини у нас буде зростати. В Україні також покращиться робота фармацевтичної галузі.

А що стосується нашої економіки, то як би наші ЗМІ не говорили, що економіка України піде на дно, все не зовсім так. Звісно ж, у малого та середнього бізнесу ситуація буде погіршуватись до кінця цього року, але залучення кредитів і траншів буде посилюватись. 2020-й рік ще буде важким, але наступний буде набагато кращим. Наша економіка не обвалиться, як багато хто передбачав, навпаки вона буде підсилена. А малий і середній бізнес переживе лише послаблення. Тобто, на цю зиму люди не залишаться зовсім без грошей, але зароблятимуть суттєво менше. Тому стає можливим введення ситуативного карантину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.