ЮНІСЕФ закликає уряд перезапустити “пакунок малюка”

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти програму “пакунок малюка” саме у натуральній формі, надаючи так звані бебі-бокси, а не грошову виплату.
Про це повідомляється на сайті ЮНІСЕФ в Україні.

“Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми – “пакунок малюка”, який останнім рішенням уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу”, – йдеться у повідомленні.

В ЮНІСЕФ зазначили, що протягом двох років систематично збирали відгуки батьків на програму.

“За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 раза. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді. Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунка малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%”, – наголошують в ЮНІСЕФ.

Так, згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) отримувачам “пакунку малюка” вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

Батьки, які отримували пакунок, високо оцінюють користь програми та якість наповнення. В середньому предмети із пакунка малюка оцінюють у 4,8 бала з 5 можливих. Більш ніж половина отримувачів вважають вміст “пакунку маляти” достатнім і вичерпним.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.