На Надвірнянщині спалах африканської чуми – вже спалили 45 свиней

Через спалах особливо небезпечного інфекційного захворювання – африканської чуми свиней – на Надвірнянщині створили 20-кілометрову зону нагляду. Фахівці працюють над тим, аби зупинити епідемію.

Так, 27 березня о 10.00 рятувальники отримали повідомлення від Держпродспоживслужби – про загибель 29 домашніх свиней у приватному господарстві.

Інцидент трапився у селі Волосів Надвірнянського району внаслідок ураження вірусом африканської чуми. Це підтвердили результати дослідження біологічного матеріалу.

Нагадаємо, спалах цієї ж інфекції трапився на Франківщині у лютому – тоді у господарствах Франківщини перевіряли свиней.

Всього в господарстві знаходилось 45 свиней, інформують в управлінні НС ОДА.

45 тварин умертвили, їхні трупи спалили. Також знищили відповідний інвентар, годівниці, залишки кормів, тару та інший контамінований інвентар.

Крім того, облаштували, зону захисту в радіусі 3 км від місця спалаху інфіекції, в яку входить територія села Волосів. Також створили 20 км-зону нагляду від межі зони захисту.

Наразі проводиться дезінфекція території зараження.

Для ліквідації наслідків задіяні Управління ДПСС, ветеринарна служба, відділ національної поліції, Управління лісового та мисливського господарства, Надвірнянський РВ УДСНС.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.