«Ні» на все: апатія

Як перестати грузитись негативом?

Напевно, другим по неприємності станом після депресії можна вважати апатію. Її не можна вважати окремим розладом на відміну від тієї ж депресії, однак люди, які переживають апатію, страждають не менше. Коли всі навколо радіють життю, а тобі не хочеться нічого, крім того, щоб згорнутися калачиком на ліжку і ні про що не думати, варто серйозно взятися за своє психічне здоров’я. Ми вирішили розібратися, що ж робити, якщо апатія накриває з головою.

Поговоріть… з собою

Звичайно, це чудово, коли поруч є люди, здатні вислухати і допомогти в скрутну хвилину, проте не кожен може похвалитися таким уважним оточенням. Але не варто впадати у відчай ще більше, адже ви завжди можете провести бесіду… самі з собою. Та це нормально.

Сядьте перед великим дзеркалом, налаштуйтеся на спокійний монолог, який не перерве раптовий дзвінок або гавкіт собаки. Розкажіть своєму відображенню про всім, що у вас на душі. Психологи відзначають, що цю вправу неймовірно корисно, коли ви перестаєте тримати все в собі. Просто спробуйте.

Більше активності

Від апатії до затяжної депресії всього кілька кроків, а тому необхідно не запускати неприємний стан. В перші дні необхідно діяти. Зробіть перший крок, в прямому сенсі. Млявість і лінь – кращі друзі настрою «нічогонехочу», а тому беремо себе в руки і займаємося будь активністю – від прибирання квартири до походу в найближчий магазин прогулянковим кроком.

Виходьте на вулицю

Сидячи вдома, ви можете знайти тисячу і одне виправдання своїй бездіяльності, але у вас не буде такої можливості, якщо ви підете гуляти. Причому зовсім не обов’язково брати когось з собою – ви можете здійснювати поодинокі прогулянки, припустимо, в найближчому парку, головне, не заходити в торговий центр, адже ваше завдання – провести якомога більше часу на вулиці. Свіже повітря «провітрить» думки і допоможе налаштуватися на позитив.

Читайте також  "Виглядає занадто блідою": найбагатша співачка України показала перше фото після лікування в Німеччині

Менше негативу

Негативні емоції зовсім не обов’язково шукати самостійно, вони і так «заражають» нас щодня. Намагайтеся всіма силами уникати ситуацій, які вас напружують і приносять сумні думки. Відмовтеся від фільмів, які пригнічують ваше і так занепадницькі настрої, і включіть нову комедію, запросіть друзів і приготуйте разом десерт на всю компанію або замовте піцу. Загалом, шукайте приводи не залишатися надовго в самоті і постарайтеся займати свідомість, не дозволяючи негативним думкам заповнювати вашу голову.

За матеріалами: https://www.womanhit.ru/psychology/personality/2020-07-30-net-navse-chto-delat-esli-apatija-nedaet-zhit/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: