В уряді повідомили, коли у вишах розпочнуть навчання

Новий навчальний рік в українських вищих навчальних закладах може розпочатися з 1 вересня, проте ВНЗ, відповідно до закону про вищу освіту, мають право самостійно визначати форми навчання та організації освітнього процесу.

 


В уряді кажуть, що рішення ухвалюватимуть у кожному регіоні в залежності від ситуації з поширенням коронавірусу. Про це пише УНІАН.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, вчена рада закладу вищої освіти ухвалює рішення з питань організації освітнього процесу та визначає строки навчання на відповідних рівнях.

“В Україні фактично 1,2 млн студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет треба приймати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, що всі рішення треба приймати з огляду на безпеку наших дітей”, – зазначив Шмигаль.

Також Міносвіти рекомендує вишам планувати початок навчального року з урахуванням карантинних обмежень. У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує розпочати 2020/2021 навчальний рік за наступним розкладом:

для студентів 1 курсу (ОС Бакалавр), які в цьому році вступають на навчання до закладів вищої освіти у період з 1 по 15 вересня 2020 року
для студентів старших курсів, починаючи з другого, з 1 вересня 2020 року
для студентів ОС Магістр першого року навчання – у період з 11 по 15 вересня 2020 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.