Тернопільського депутата судитимуть на Луганщині за вбивство: каже, що затримував сепаратиста

Таке враження, що до скандальновідомого депутата Тернопільської ОДА Павла Федика проблеми самі липнуть. У вересні у Теребовлянському районі він скоїв ДТП, в результаті якого загинула місцева мешканка, а вже в кінці жовтня вбив людину на Луганщині.

Тернопільські правоохоронці провели слідчі дії, Федика визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, офіційно йому повідомили про підозру. Однак, оскільки напідпитку в момент аварії депутат не був з місця не втікав, та й «швидку» викликав сам, під арешт не брали та й підписки про невиїзд він не давав.

Поки діло не дійшло до суду, Павло Федик у справах поїхав на Луганщину, у зону проведення АТО. Нібито, щоб розібратися, в яких умовах там перебувають бійці батальйону «Тернопіль». Принаймні так пояснює мету свого візиту сам Федик. Однак і там набрався проблем – його звинуватили у вбивстві людини.

– Федик зараз знаходиться у Луганському слідчому ізоляторі, – говорить керівник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета. – Є офіційна інформація про скоєння ним кримінального правопорушення в місті Лисичанськ Луганської області. Його звинувачують у навмисному вбивстві. Деталей не знаємо, справу ведуть лисичанські правоохоронці. І оскільки тепер продовжувати слідство щодо ДТП на Тернопільщині тут нереально, адже він не зможе їздити на допити, тому ми справу передали в Лисичанськ. Там його і судитимуть.

А тим часом Павло Федик стверджує, що ні в чому не винен. Людини він не вбивав, а лише «спробував затримати озброєну автоматом Калашникова людину, котра йшла в напрямку з Білої Гори до Сєвєродонецька». Про це він написав у своєму зверненні до громадськості з камери слідчого ізолятора. Про це повідомляють «Тернополяни».

Читайте також  В мережі показали як відпочивають діти в урочищі Підлюте (відео)

Павло Федик каже, до поїздки на Луганщину 27 жовтня його спонукала заява тамтешнього губернатора Георгія Туки, котрий «жахнувся, побачивши, в яких умовах перебуває батальйон «Тернопіль» – без нормального приміщення, їжі та умов». Провівши там кілька зустрічей, далі в його плани внесли свої корективи вибухи складів у Сватові: губернатору Туці було не до Федика. А ще тернопільський депутат не приховує, що планував залишитися працювати у Лисичанській ОДА, навіть резюме своє залишив.

– Я домовився з одним місцевим ліцеєм, де вчать кухарів, аби вони годували наших хлопців, товариш мав підкинути мене до Сєвєродонецька та машина зламалася, – каже Федик. – Тому йшов дорогою у напрямку до міста, розговорився з місцевим хлопцем. А тоді підійшов незнайомець і я під одягом у нього помітив автомат. Запитав, чи «укропов здесь нет», щось пробурмотів про гранатомет.

Чоловік представився Михайлом Гапєєвим, сказав, що має багато зброї, що був інженером у Краматорську, воював у Югославії миротворцем.

Далі Павло Федик, очевидно, уявивши себе рятівником усього людства, каже, що почав діяти. Випросив у Гапєєва гранату, 5 російських рублів для зв`язку і кілька патронів, зателефонував знайомим, розмовляючи з ними «блатним» російським акцентом на кшталт «Слыш, братан, мне машину подремонтировать надо, звони начальнику. Ты пришли мне бригаду с машиной к «Заставе»!» (ресторан на дорозі до Сєвєродонецька. – Авт.). Гапєєв теж дурним не був, запідозривши недобре, почав діставати з-за пазухи автомат. Тоді депутат-миротворець почав його просити, аби він здав автомат і здався владі Лисичанська.
Слово за слово, зчинилася бійка. Фатальний постріл в голову Гапєєву пролунав саме тоді, коли Федак намагався вирвати у нього автомат.

Читайте також  “Їла пісок!”: Шокуючі факти про жінку, яка заморила голодом своїх дітей

Тепер депутат стверджує, що ні в чому не винен, що «швидка» їхала надто довго, він сам перев’язував голову пораненому, операція розпочалася лише за кілька годин, а лікар узагалі був молодий і недосвідчений. «А міліція Лисичанська, незважаючи на наявність свідків і на те, що Федик з місця нікуди не тікав, міліцію та швидку викликав сам, незважаючи на те, що Павлові Федику вдалось затримати людину, яка йшла з Лисичанська до Сєвєродонецька з прихованою зброєю і з чітким завданням сепаратистського характеру, пред’явила йому звинувачення про умисне вбивство» – написав депутат.

Тепер він просить журналістів захистити його, бо й в ДТП на Теребовлянщині не винен – жінку-пішохода не помітив, а її родичі не мають до нього претензій. А у самого – ні адвоката хорошого, ні грошей, лише донька-школярка та хворі батьки і дружина.

Наразі триває слідство, потім справу передадуть до суду.

Мирослава ЯРЕМКІВ.

Джерело: press-centr.com

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: