Зі сльзогінним газом і ракетницею: як на Тлумаччині крадіїв будматеріалу ловили

В урочищі Церквище Тлумацького району рибпатрульні спіймали крадіїв піщано-гравійної суміші з берега річки Дністер.

 

22 липня працівники Управління Державного агентства рибного господарства виявили вантажівку «ЗІЛ-131», на кузов якої твоє вантажників та водій незаконний добували піщано-гравійної суміші.

При наближенні інспекторів, водій проник у кабіну авто та намагався поїхати. Перешкоджаючи втечі, один із рибпатрульних зайняв місце перед авто та керманича це не спинило. Як зазначають в рибпатрулі, довелося використати сльозогінний газ і ракетницю, аби прибула підмога. На місце події виклали поліціянтів.

Тим часом решті правопорушників вдалося втекти.

Реагуючи на сигнал, до місця події вирушило службове авто з рибпатрульними. На під’їзді йому перегородило дорогу авто. Чоловік, який створив перешкоду, назвався сином водія, який на вантажівці намагався втекти. Перший звинувачував рибпатрульних у побитті батька й викраденні гаманця. На місце інциденту викликали швидку.

“Медик виявив підвищений артеріальний тиск у водія вантажівки. Чим він був викликаний – хвилюванням при вчиненні незаконного забору піщано-гравійної суміші чи дією адреналіну при спробі наїзді на рибпатрульного – не встановлено, – коментує начальник Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.

Посадовець додав, що «син», який є експрацівником міліції, стверджував, що йому зателефонував батько, після чого той вирушив з села Нижнів до урочища, що складає 10 кілометрів, тоді як за хронологією дзвінків бачимо його появу на місці події вже через п’ять хвилин.

Це, як зазначає Стрембіцький, є свідченням того, що “син” весь час знаходився поблизу та, як кажуть в народі, слугував «фішкою».

Працівниками Тлумацького відділку поліції склали протокол огляду місця події при понятих. До завершення слідчих дій Національною поліцією “ЗІЛ-131” з піщано-гравійною сумішшю вилучено на арештмайданчик.

Читайте також  Фірма колишнього нардепа отримала 523 мільйони гривень на експлуатаційне утримання доріг

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.