До вчителів немає поваги і справедливості: телеведуча про престиж професії

Для якісної освіти необхідне тісне поєднання плідної праці педагога, батьків та дітей – переконана телеведуча Наталя Мосейчук.

Відома телеведуча, куратор соціального проєкту «Право на освіту» Наталя Мосейчук під час ексклюзивного інтерв’ю «Всеосвіті» розповіла, чому зараз важливо змінити ставлення суспільства до вчителів, що не так із професією вчителя та які маємо найголовніші проблеми?

За її словами, найголовніша проблема вчителів криється в тому, що до них немає поваги та справедливості.

Вчителі дійсно тяжко працюють зранку до ночі, не піднімаючи голови, тому обов’язково повинні бути ці два чинники – повага і справедливість. Справедливість може проявлятися не тільки завдяки грошам, хоча звісно, ми багато говоримо про те, що професія вчителя має бути добре оплачувана. Зараз є багато можливостей для вчителів, які підвищують рівень своєї компетенції і відповідно, мають змогу отримувати більші гроші. Але відсоток таких вчителів – невеликий, – сказала Наталя Мосейчук.

Також, на думку телеведучої, Україна не готова до дистанційного навчання:

Треба враховувати, що в нас бідна країна. У багатьох вчителів не має гаджетів. Тому їм дуже важко продукувати дистанційний стиль навчання і в принципі розробити дистанційний урок, бо навіть немає на чому. Немає і доступу до інтернету і домашніх умов…

Інша проблема полягає в тому, що деякі батьки вважають, що якщо вони віддали дитину в перший клас, то мають її звідти забрати з усіма знаннями. Але в українських реаліях – це неможливо, переконана Наталя Мосейчук.

Освіта – це поєднання плідної праці педагога, батьків та дітей. Без цього трикутника нікуди «не поїдемо». Той, хто думає, що батьки можуть уникнути освітнього процесу, помиляється. Адже в будь-якій школі, як державній, так і приватній, батьки повинні і контролювати, і долучатися до освітнього процесу.

Читайте також  Названо умови, коли директор або завуч навчального закладу мають право відвідувати уроки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.