“Є діти і вагітні. А буде штурм – зірву автобус і не тільки”: луцький терорист вийшов на зв’язок, – ЗМІ

Журналісти “Першого” поговорили із однією з заручниць луцького терориста.

Вдалося поспілкуватися і з самим чоловіком, який називає себе Максим Плохой. Той спілкується українською мовою, помітно нервує.

Як зазначає видання, лучанка, яка перебуває в автобусі, сама вийшла на зв’язок з журналістами видання.

Чоловік вимагає максимально поширити його вимоги.

Наводимо спілкування з ним дослівно:

“Максим Плохой”: Ви вже поширили мої вимоги?

Перший: Ні. Ми ще нічого не отримали.

“Максим Плохой”: Вам зараз власниця цього телеоноа… В мене є певні вимоги кароче. Якщо їх не виконають тобто.. Замінована одна вибухівка в людному місці Луцька. Замінований автобус, куча автоматичної зброї. Куча гранат. Зрозуміло?

Перший: Так. Зрозуміло.

“Максим Плохой”: Мене звати Максім Плахой… Заходити в ВК під цим псевдонімом, в соціальних сєтях я Максим Плахой. Там виложено відео і вся інформація

Перший: А скільки у вас людей? Як вони себе почувають?

“Максим Плохой”: Людей багато, повний автобус, є діти, є вагітні. Як почуваються – це вже наше. Це вже хай держава піклується. Вона ж піклується про людей.

Перший: А ви можете нам озвучити свої вимоги?

“Максим Плохой”: Ти послухай мене! Я сказав підтягуй побільше журналістів. Тому що якщо почнеться штурм я взірву автобус. І не тільки автобус. А й дистанційно взірветься бомба в людному місці.

Перший: А ви можете нам повторити ваші вимоги?

“Максим Плохой”: Та я тобі не буду повторювати вимоги, вони написані нахрен є!!! Тобі скидувалося на вайбер бл*ть!.

Спілкування відбувалося через телефон волинянки, з якою зв’язався “Перший”. Вона сама шукала вихід на журналістів, очевидно на вимогу терориста. Після розмови з ним вона додала:

Читайте також  На Прикарпатті проведуть костюмований середньовічний сплав по Дністрі

“Будь ласка, чим побільше… просто поширте. Якщо ті вимоги будуть виконані. Це не є якісь вимоги… Влада може їх виконати. Знаєте, саме головне, що влада може їх виконати! Діло в тому чи вони хочуть! Це мінімальні вимоги. І Зеленський може сказати по всій Україні, щоб подивитися фільм “Земляне”! І ті інші, що є в тих вимога, теж можуть сказати”.

Окрім того, як пише “Обозреватель”, чоловік, який захопив автобус із 20 пасажирами в Луцьку, телефонує родичам своїх заручників і просить, щоб вони пересилали його вимоги ЗМІ.

На записі терорист, який називає себе Максим Плохой, спілкується чистою українською мовою. На початку розмови він навіть просить вибачення у хлопця, маму якого тримає у заручниках. Водночас заявляє, щоб той передав його вимоги якомога більшій кількості журналістів.

“Скидаєш їм поштою, телефоном дзвониш. Поясниш ситуацію, що в Луцьку захоплено автобус, повен людьми. Заміновано все: повно вибухівки, автоматичної зброї. Крім того, міна є в Луцьку окремо. Зрозумів мене?” – каже терорист.

Свої вимоги він назвав досить простими, але їх неодмінно має виконати влада.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.