Як перемогти коронавірус і грип: сексологи назвали цікавий спосіб для посилення імунітету

На хімічні речовини, пов’язані з імунною системою організму, впливає сексуальна стимуляція.

На порозі епідемія грипу і абсолютно непрогнозоване буйство коронавірусу. Що ще, крім традиційних засобів, може зміцнити вашу імунну систему?

За інформацією видання Health, у дослідженні, в якому брали участь 11 чоловіків, вивчався вплив оргазму при мастурбації на кількість клітин крові та імунну систему. Кількість лейкоцитів у кожного учасника реєструвалася за п’ять хвилин до і через 45 хвилин після досягнення сольного оргазму, а кількість після оргазму була вищою.

Чи означає це невелике дослідження, що люди повинні почати отримувати задоволення від самотності, щоб залишатися здоровими?

Якщо ви сподіваєтеся, що все, що вам потрібно зробити, щоб стримати поширення нового коронавірусу та грипу, – це мастурбувати під простирадлами, вас зацікавить дослідження, проведене кафедрою медичної психології Університетської клініки Ессена, Німеччина, яке було опубліковано в журналі Neuroimmunomodulation в 2004 році.

“Було проведено кілька дуже невеликих досліджень, які передбачають, що на хімічні речовини, пов’язані з імунною системою організму, впливає сексуальна стимуляція”, – сказала Гейл Сальц, доктор медицини, доцент психіатрії в Нью-Йоркській пресвітеріанської лікарні Медичної школи Вейл-Корнелл. Однак вона вказує на те, що дослідження дуже невеликі і не тиражувалися. “Наскільки мені відомо, жодне дослідження не говорить конкретно про те, що мастурбація зміцнює імунну систему, запобігаючи або допомагаючи боротися з інфекцією”, – говорить доктор Зальц.

Але це не означає, що мастурбація не приносить цілого ряду переваг для психічного і фізичного здоров’я. Незважаючи на те, що деякі дослідження спеціально присвячені перевагам сольного сексу, вважається, що оргазм в цілому знижує стрес, знижує кров’яний тиск, підвищує самооцінку та знімає біль.

Хоча немає науково обґрунтованих великих досліджень, що показують чіткий зв’язок між мастурбацією і вивільненням ендорфінів (стресових і знеболюючих) в мозку, зрозуміло, що фізична активність в цілому сприяє збільшенню кількості цих хімічних речовин, що дають хороше самопочуття. За даними клініки Майо, практично будь-яка форма вправ може знімати стрес.

Читайте також  Медики рятують дворічну дівчинку: Дитина впала у вигрібну яму, поки батьки розважалися з компанією

Крім користі для здоров’я, мастурбація може навіть допомогти вашим відносинам. Одне дослідження, опубліковане в Journal of Sex Education and Therapy, показало, що жінки, які мастурбували, мали більш щасливі шлюби в порівнянні з тими, хто не доставляв собі сексуального задоволення.

Чи зупинить вас Мастурбація від хвороби? Одним словом, ні. Щоб зміцнити свою імунну систему, вам потрібно почати з дієти і фізичних вправ.

“Найважливіший спосіб підтримувати нормальне функціонування вашої імунної системи-це старомодний спосіб, про який ніхто не любить говорити: дієта і вправи”,-сказав раніше Тімоті Майнарді, доктор медицини, алерголог і імунолог з Нью-Йорка.

Інші поради Майнарді щодо підвищення імунітету: як слід висипатися, мити руки з милом і користуватися дезінфікуючим засобом для рук, коли ви знаходитесь в громадських місцях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.