Чи підуть діти 1 вересня до школи: відомі нові деталі

Міністерство освіти розглядає три сценарії початку нового навчального року – від звичайної форми навчання до дистанційної. Якщо епідеміологічна ситуація в регіоні не буде задовольняти вимоги МОЗ, то освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.


Виконувач обов’язків міністра освіти Сергій Шкарлет під час зустрічі з керівниками закладів освіти розповів, що навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно, повідомляє пресслужба Міносвіти.

“Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз’яснення”, – повідомив Сергій Шкарлет.

Не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі.

МОН напрацював три сценарії початку навчального року:

варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;

варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;

варіант третій (найбільш імовірний) – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Обирати варіанти будуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на поточну епідеміологічну ситуацію.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “Свобода слова” пояснив, що якщо епідеміологічна ситуація в регіоні не буде задовольняти вимоги МОЗ, то освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.

Закривати школи будуть тільки в районах “червоної зони”, тобто там, де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

“Якщо “червона зона” – школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники, та школа відкривається”, – додав Ляшко.

Водночас тотального і довготривалого закриття шкіл по всій країні не буде. Єдиною умовою для введення карантину в освітніх установах є локальне перевищення епідеміологічного порогу щодо грипу та грипоподібних захворювань.

Читайте також  У Калуші встановлять барельєф командиру дивізії «Галичина»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.