Прикарпатський рибпатруль влаштував “погоню” за браконьєрами на Дністрі

Днями рибпатруль Івано-Франківської області на човні переслідував браконьєрів на Дністрі.

Близько 4:00 поблизу села Буківна (урочище «Церквище») на воді викрито двох осіб на надувному човні, що здійснювали заборонений вилов риби за допомогою ставних сіток. При наближенні човна рибпатрульних особи почали втікати з місця вчинення порушення, не реагуючи на вимоги правоохоронців, що переслідували їх. Човен осіб, що здійснювали порушення, причалив до берега – одній з осіб вдалося втекти, іншого наздогнали і затримали рибпатрульні, інформує “Галка” з посиланням на Івано-Франківськийрибоохоронний патруль.

У човні порушників виявлено 5 ліскових сіток загальною довжиною 385 метрів. У сітках у снулому стані знаходилася така риба:

верховодка звичайна 9 екз.,
підуст звичайний – 6 екз,
рибець звичаний – 9 екз.,
головень – 9 екз.,
окунь звичайний – 3 екз.,
карась сріблястий – 2 екз.,
лящ – 1 екз.,
сазан – 1 екз. (всього 40 екз.),
занесені до Червоної книги України вирезуб причорноморський – 3 екз. (загальною вагою 2,9 кг)
марена звичайна – 1 екз. (0,4 кг),
Таким чином, рибному господарству завдано істотної шкоди на суму 33 696 грн. Окрім того, в живому стані з сіток рибпатрульними з тенет виплутано та негайно випущено в природне середовище річку Дністер двох сомів, сазана та двох річкових раків.

Державними інспекторами складено 1 протокол по ст. 90 КУпАП (незаконний вилов червонокнижних видів риби) та 1 протокол по ст.. 85 ч.4 (грубе порушення правил рибальства).

У зв’язку з ознаками вчинення кримінального порушення (значною сумою, завданою особами, що здійснювали порушення), на місце події викликано працівників Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківської області. В присутності понятих працівниками Нацполіції здійснено запис свідчень, складено протокол огляду місця події. Особою, що намагалася втекти з місця вчинення порушення, виявився мешканець с. Олеша Тлумацького району 1970 р.н. Сіткоснастеві знаряддя лову, надувний човен та незаконно здобута риба, як речовий доказ, вилучені працівниками Нацполіції.

Читайте також  Розраховуватися одним дотиком пальця: В Україні запрацює нова система

Якщо Ви стали свідками порушень Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту риби та інших водних ресурсів – телефонуйте на «гарячу лінію» Івано-Франківського рибоохоронного патруля: (097) 392-72-80.

Довідкова інформація:
– розрахунок збитків здійснювався відповідно постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 (червонокнижні види риби) та відповідно постанови КМУ від 21.11.2011 №1209 (інші види риби);
– рибець звичайний заборонений до вилову Правилами любительського і спортивного рибальства.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.