Британці хочуть виходу з ЄС після терактів

Терористичні атаки в Парижі негативно вплинули на бажання британців залишитися у складі Євросоюзу.

1717398

Більш як половин британців виступають за вихід країни зі складу Європейського союзу. Про це свідчать результати опитування, проведеного після паризьких атак на замовлення газети Independent, передає Reuters.

Дослідження компанії ORB, в якому взяли участь 2 тис. осіб, показало, що 52% британських виборців виступають за вихід з блоку, тоді як 48% – проти. Подібні опитування, проведені в червні, липні і вересні, показували, що більшість британців хочуть залишитися в ЄС. Проте цього разу кількість голосів на користь ЄС впала на 7% від червня.

“Багатьох охоплює таке відчуття, ніби Європа не змогла захистити свої кордони, в результаті чого на вулицях Парижа пролилася кров”, – прокоментував результати опитування Джонні Хілд, керуючий директор ORB International.

“Розлучення” ЄС і Великобританії стало б величезним потрясінням для блоку, який в такому випадку втратить другу за розміром економіку і одну з провідних військових держав, зазначає Reuters. Прихильники ЄС попереджають, що вихід з союзу зашкодить британській економіці і може спричинити за собою розкол Сполученого Королівства, спровокувавши ще одне голосування за незалежність Шотландії.

Опитування проводилося серед 2 тис. громадян Великобританії 17 і 18 листопада. Їм запропонували два варіанти відповіді – чи має держава залишатися в ЄС, або ж вийти з його складу – в тому формулюванні, яке побачать в бюлетенях учасники референдуму.

Згідно з іншими опитуваннями, частка британців, котрі підтримують перебування країни в ЄС, скоротилася через побоювання, пов’язані з сильним припливом мігрантів до Європи.

Нагадаємо, британський прем’єр-міністр Девід Кемерон раніше в листопаді спробував почати реформу блоку, що складається з 28 країн, напередодні референдуму про членство Великобританії в ЄС. Кемерон пообіцяв, що голосування з цього питання відбудеться до кінця 2017 року.

Читайте також  ДТП з українцем у Польщі: до лікарні потрапила вся сім'я

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: