Мінімальний стаж – не проблема: українці можуть отримати пенсію незалежно від віку

Українські пенсіонери можуть отримати виплати навіть якщо мають мінімальний стаж роботи та незалежно від віку.

Про це інформує “РБК-Україна”.

Проте лиші ті наші краяни, які напрацювали спеціальний стаж.

“Медичні працівники: лікарі і середній медичний персонал, за наявності спеціального стажу, що дає право на вислугу років, після звільнення мають право на призначення пенсії за вислугою років. Така пенсія призначається незалежно від віку”.

Чи потрапляєте ви в цей список, можна подивитися за посиланням.

Зазначимо, що вийти на пенсію зі спецстажем 25 років можна, якщо ви його заробили його до 1 квітня 2015-го. Далі кожен рік тривалість стажу збільшується (на сьогодні потрібно 28 років такого стажу).
“Право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального захисту”, – йдеться в постанові Кабінету міністрів.
А ось інші пенсіонери зможуть вийти на відпочинок зараз зі стажем у 27 років, але для цього потрібно досягти 60 років чоловікам, а жінкам 59,5 років. З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок буде дорівнювати чоловічому і становитиме 60 років.
Зазначимо, що деякі категорії пенсіонерів можуть оформляти пенсію в 45, 50 та 55 років. Вони потрапляють під окремий закон, який стосується певних складних і небезпечних умов роботи, метерів-героїнь і так далі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.