Разумков підтримав розгляд «мовного» законопроекту Бужанського

Глава ВР Дмитро Разумков підтримав розгляд на цьому тижні законопроекту нардепа «Слуги народу» Максима Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80% предметів у школах державною українською мовою.

Про це повідомляє видання «Петр и Мазепа».

«Сьогодні на погоджувальній раді голова партії” Слуга народу “Корнієнко запропонував розглянути на цьому тижні законопроект Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою.

Глава Верховної Ради Разумков підтримав цю пропозицію і висловив бажання розглядати його в четвер, в день 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України. Це знущання і над нашою мовою, і над нашою державою! », – повідомив в Faceboook нардеп від« Європейської солідарності» Микола Княжицький.

На цю пропозицію відреагували і в партії «Голос» – там повідомили, що «Слуга народу» «вкотре показує своє проросійське обличчя», і назвали заяви про «обмеження прав російськомовних», які звучать від нардепів «монобільшості» повторенням методичок Кремля і слоганів, з якими РФ почала проти України збройну агресію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.