“Здавалося, що голову та груди здавлюють лещатами”, – молода українка описала симптоми коронавірусу по днях

Коронавірусом в Україні станом на 9.00 год. 8 липня захворіли уже 50 414 українців, з них – 1306 померли, а 23 119 пацієнтів все ж таки побороли страшну недугу. Зокрема на Волині зафіксували 2825 випадків зараження коронавірусною інфекцією.

26-річна дівчина жінка родом з Волині, яка захворіла на COVID-19, детально описала усі симптоми вірусу по днях та розповіла журналісту “Під Прицілом”, що їй довелося пережити.

Дівчина хворіла 18 днів, а разом із нею захворів також і її чоловік. Проте у нього хвороба протікала набагато легше. Як зазначила волинянка, захворіла вона 17-18 червня, але не відразу зрозуміла, що у неї може бути COVID-19. Запанікувала тільки тоді, коли з’явився кашель і сильний біль в горлі.

1 день

Дівчина відчула сильну слабкість та ломоту у тілі. Окрім того, ближче до вечора стала відчуватись сухість у носі та першіння в горлі. Також з’явився легкий головний біль.

2 день

За словами жінки першіння в горлі та сухість у носовій порожнині посилились. У другій половині дня піднялася температура тіла до 37,4°, а також з’явився сухий кашель, сів голос. В очах з’явилася пелена. Знесиленість, яка була присутня у тілі, супроводжувала дівчину весь період протікання хвороби, а температура не падала увесь період захворювання. До того ж посилився головний біль та біль в очах.

“Зазвичай, коли у людини застуда, то відчуття зовсім не ті. А тут відчувалась “дика” виснаженість, сильне потовиділенн та постійно тягнуло на сон.

Головний біль та біль в очах був такої сили, що здавалося ніби мою голову здавлювали лещатами, а очі просто діставали з орбіт. І цей страшний біль неможливо було нічим зняти”, – зазначила дівчина, додавши, що такий сильний біль був лише дві доби, а решту часу він став трішечки меншим його можна було перетерпіти. Також підключилася і власна бактеріальна інфекція, яка лікувалась як супроводжуюча коронавірусу.

Читайте також  Як правильно провести Старий Новий рік: сімейні традиції на 14 січня

3 день

Температура тіла продовжує підніматись до 37,6°, головний біль та біль у м’язах посилюється. Кашель стає сильнішим і починає боліти у грудях. Пелена в очах не зникає. Молода жінка звернулася до сімейного лікаря, а та у свою чергу приїхала до хворої, аби її оглянути. Приписавши багато ліків, медик відправляє дівчину для здачі ПЛР-тесту на коронавірус.

4 день

Температура тіла піднімається до 37,8°, знесиленість, головний біль, біль у грудях та сухий кашель знову дещо посилились. Жінка втрачає смак та у неї зникає нюх. Голос все ж осиплий. Пелена в очах продовжує створювати дискомфорт. Їй роблять тест на COVID-19, результат якого був позитивний.

5 день

В цей день вранці у дівчини спала температура тіла, проте сильний сухий кашель, головний біль, біль в очах та грудях залишався незмінним. Смакові та нюхові рецептори – відсутні повністю. Але уже ближче до вечора температура тіла знову піднімається до 37,8°. Починає боліти поперек.

6 день

Температура тіла спадає до 37,4°. Дещо послаблюється головний біль та біль в очах, проте сильніше болить у грудях та в попереку. Кашель не зникає. Окрім того з’явився біль в спині (під лопаткою). Після проведеної комп’ютерної томографії виключили пневмонію. Всі ці болі супроводжували коронавірусну інфекцію.

7 день

До усіх вищевказаних симптомів додається ще нежить.

8-14 день

Температура тіла коливається від 37,2° до 37,6°. На 10 день зникають біль в очах та грудях. Кашель залишається, проте нежить стає меншим. Окрім того зникає пелена в очах та повертається слух.

15-17 день

Температура туло протягом цих днів залишається 37°- 37,2°. Повністю зникають болі в голові, очах та грудях. Проте залишається сухий кашель, повністю відсутні нюх та смак.

Читайте також  Уряд збирається провести масове тестування на коронавірус: у яких містах

18 день

Дівчині повторно роблять ПЛР-тест, який уже показує негативний результат. Проте температура тіла і надалі залишається 37,2 С, а також відсутні смак та нюх. Кашель дещо ослаб. Хоча і залишається певний дискомфорт, та все ж хвора почуває себе цілком нормально.

Наразі, як розповіла дівчина, у неї ще дещо присутній кашель, проте незначний. Температура уже повернулася до норми, але смак та нюх ще не відновилися. Жінка наголошує, що під час протікання захворювання їй постійно хотілося спати.

Як зазначила волинянка, вона разом із чоловіком знаходились на самоізоляції. Хвороба протікала в неї у легшій формі, проте все ж таки вона приймала антибіотики, вживала багато рідини, але жарознижувальних препаратів не приймала. Разом із чоловіком вона приймала ще й препарати від тромбозів.

“Де ми заразилися – залишається тільки здогадуватись: громадський транспорт, аптека, магазин чи можливо й щось інше. Проте ми з чоловіком уже здорові. Тому бажаємо швидкого одужання і всім тим, хто зараз проходить лікування. Бережіть себе та піклуйтеся про своє здоров’я”, – резюмувала жінка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.