На Прикарпатті постраждалі від повеней підняли скандал через “щедрі” компенсації: відео

На Прикарпатті у місті Галичі, де під час стихії у воді опинилися майже 600 обійсть, розгорівся скандал із виплатою компенсацій постраждалим в результаті повені.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Люди заявили, що грошова компенсація постраждалим розподіляється несправедливо, бо лише близько сотні будинків міськрада визнала такими, що потребують компенсації.
Пошкоджені оселі розділили на три категорії. За геть зруйновані – 300 тисяч гривень відшкодувань. На ті, що потребують капітального ремонту – виділять 50 тисяч. І по 20 тисяч – за пошкоджені помешкання – більшість осель віднесли саме до цієї категорії.

Люди кажуть, що цього дуже мало, адже в багатьох будинках треба повністю відновлювати стіни та підлогу. Потерпілі вимагають, щоб їхні оселі обстежили повторно.

“На 20 тисяч відшкодування – це хіба двері вхідні поставити, які у нас дуються. Підлогу, щоб найдешевшою плиткою застелити – 18 тисяч”, – каже мешканка Галича Альона Чемеринська.
“Депутат не може визначити, чи цей будинок потребує капремонту чи поточного. Має бути спеціаліст. В адміністраціях є в штаті люди, які б могли це кваліфіковано розписати. Ще 26 числа ми просили надати, але відповіді досі немає”, – каже секретар міської ради Олег Скриник.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.