У проект держбюджету-2017 закладені кошти зі спецконфіскації 1,5 млрд дол. колишніх чиновників, – Гройсман

Уряд планує отримати вкрадені кошти в наступному році

“У проект державного бюджету на 2017 рік закладені кошти зі спецконфіскації 1,5 млрд колишніх високопоставлених чиновників. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив в ході відкриття другого дня 13-ї щорічної зустрічі YES в Києві, яку транслював телеканал “112 Україна”.

259625

“Ми плануємо в наступному році отримати гроші, які були незаконно викрадені в українських громадян і зараз арештовані. І плануємо консолідувати їх у бюджет 2017 року. Це абсолютно очевидно, тому що є два варіанти. Ці гроші будуть виведені, або те, що потрібно зробити державі, повернути їх до бюджету”, – сказав він.

Новини за темою: Порошенко схвалив пропозиції РНБО для держбюджету-2017, що передбачають 5% ВВП на оборону
За словами прем’єра, щодо цих коштів є два варіанти: кошти будуть виведені, або повернуті до державного бюджету, звідки і були вкрадені.

Нагадаємо, як заявляв глава Міністерства юстиції України Павло Петренко, закон про цивільну конфіскацію дозволить повернути 1,5 млрд дол., викрадених екс-президентом Віктором Януковичем.

Новини за темою: Бюджет-2017: Як уряд вирішив поділити 700 млрд грн
Відзначимо, Кабмін схвалив законопроект про спецконфіскацію і направив його до парламенту.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман натякнув на те, що в парламенті є сили, які протидіють прийняттю закону, оскільки “начебто домовилися з цими представниками банди, яка ці кошти вкрала”.

“Батьківщина” заявила, що підтримає спецконфіскацію у разі усунення з законопроекту спірних моментів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.