Деякі хочуть померти: лікар розповів про головну складність лікування коронавірусу

Критично хворі пацієнти з коронавірусом, яких вивели з тривалої коми, кажуть, що вони хотіли б померти.

Про це повідомляє лондонський доктор-консультант Зудин Путучері, пише видання Mirror.

Він розповів, що пацієнти після коми борються зі зміненим станом свідомості, яке викликає у них марення і галюцинації, і призводить до плутанини.

“Деякі люди зможуть через два-три роки сказати, що вони щасливі бути живими. Деякі скажуть, що воліли б померти – все зводиться до того, що люди вважають гарною якістю життя”, – розповідає доктор.

Експерт сказав, що пацієнти стикаються з такою боротьбою за одужання не тільки через свій критичний стан, а й через інтенсивні ліків, необхідні для їх лікування.

Найбільша проблема при знаходженні в комі – виснаження м’язів, розповідає доктор-консультант. Важкохворі пацієнти в комі працездатного віку втрачають близько 2-3% м’язової маси в день, що для пацієнта вагою 90 кілограм означає втрату 1-2 кілограмів в день.

Також за словами Путучері, коли пацієнт залишає лікарню, він все ще потребує інтенсивної реабілітації – протягом одного-п’яти років йому, ймовірно, буде потрібна допомога в повсякденних рухах, таких як вставання з ліжка і похід у ванну. Крім цього, деякі пацієнти не зможуть знову працювати після проведення інтенсивної терапії.

Видання відзначає, що довгостроковий фізичний вплив на пацієнтів з коронавірусом все ще вивчаються експертами у всьому світі. На жаль, деякі пацієнти страждають від незворотного пошкодження легенів, нирок і серця і навіть від пошкодження мозку. Експерти стверджують, що через кілька місяців деякі з них страждають задишкою, втомою і м’язовим болем.

Як писав “Апостроф”, бродвейская зірка Нік Кордеро, якого було госпіталізовано 95 днів тому через пневмонію, не впорався з ускладненнями коронавірусу. Актор помер у віці 41 року в медичному центрі в Лос-Анджелесі, у нього залишилися дружина і однорічний син.

Читайте також  Сім`я забрала до себе 3-х дітей пoмирaючої сусідки. Однoго рaзу вони повертаються додому, і не вірять своїм очам

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.