Українців штрафуватимуть за неносіння маски: Кабмін схвалив відповідний законопроект

Кабінет міністрів встановив штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян у суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок. Відповідне рішення було підтримано під час засідання уряду, передає УНН.

“Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена у Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників відповідних будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок”, – сказав міністр юстиції Денис Малюська.

Міністр зазначив, що встановлюють відповідальність за це відповідно в кодексі про адміністративне правопорушення та в законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

“Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трішки зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян”, – повідомив Малюська.

Так, урядовці одностайно підтримали пропозицію, що озвучив міністр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.