“Захотів зґвалтувати, вона пручалась, тому і забив і викинув гнити”: вбивця 16-річної Діани Хріненко розповів про розправу

У с. Суботці Кіровоградської області 24 серпня 2018 року жорстко вбили 16-річну Діану Хріненко, яка поверталась додому після святкування Дня Незалежності. Вбивця розповів про мотив жорстокої розправи над дівчиною.

Про це повідомляє ТРК “Україна”.

Тіло дівчини знайшли аж 26 березня 2019 року, коли на поля Кіровоградщини виїхали трактористи і один із водіїв наткнувся на шматок червоної тканини.

“Мій дядько поїхав обробляти поле, під час роботи побачив, що на культиватор намоталася червона ганчірка та загрібає землю. Далі потягнулося довге світле волосся. Він був у шоці, взяв телефон та зателефонував до поліції. Вони дістали білі босоніжки”, – розповіла місцева жителька Анна Шиян.

За словами Олени Хріненко, штани дівчини знаходилися на рівні шиї, а нижня частина тіла була роздягнутою. На ній були золоті прикраси – сережки, кулон, кільця. Вона впізнала свою доньку через те, що у них обох однакова форма черепа. Крім цього, матір впізнала доньку за мікротріщиною емалі на передньому лівому зубі.

Згодом слідчі почали підозрювати 28-річного Миколу, який проживав з дружиною та 3-річною донькою в сусідньому селі. Його затримали на території Польщі. Підозрюваний не визнавав своєї провини, стверджуючи, що того вечора він лише близько 00:00 відвіз брата до села Трепівка. Пізніше чоловік ще раз поїхав із дому, щоб відвезти брата у село Байраки.

Вдома у чоловіка почалися обшуки. Слідчих цікавила машина. На задніх сидіннях експерти знайшли плями крові. Микола пройшов тест на поліграфі. Про результати розповів поліграфолог Дмитро Попов.

“Всюди, де мова йде про конкретні факти, пов’язані з цим злочином, у нього реакція негативна. Поліграф показує, що ця реакція не є щирою”, – пояснив Попов.

Читайте також  Обезголовлена в Харкові дівчинка стала вдруге жертвою після смерті – ексклюзивні подробиці моторошного вбивства

Психолог-криміналіст розповів, що під час дослідження візуально спостерігалися відхилення у Миколи від базового типу поведінки на моментах, коли ставилися питання відносно того, чи була зґвалтована Діана. Це проявлялося у задоволенні та послабленні м’язів обличчя. Була помітна легка посмішка.

За інформацією, одразу після затримання він зізнався у вбивстві Діани.

“Я їхав і так вийшло, що фактично ледь не збив її. У мене виник умисел «підкотити» і, може, спитати як справи, зґвалтувати, скажемо так. Я поставив машину, взяв з собою палку від держака. Вийшов, почав кричати, вона також почала. Вона ще почала щось огризатися. Я кажу “Чого ти тут лазиш?”. Я вдарив її знизу вверх. Вона закрилася рукою, я вдарив ще раз чи два. Вирішив звідки тікати. Діана потім затихла, і я вирішив усе ж таки повернутися. Я підійшов, а вона ж була в крові. Я поклав її у машину», – йдеться у фрагменті відео.

За версією слідства, він відвіз її у поле за 10 кілометрів від місця зникнення, де наніс удари.

“Зв’язав штани в області шиї. Прикраси зняв, закопав. Потім я ще зрозумів, що може бути кров у машині, тому я чохли познімав швиденько і підпалив їх разом із палицею. Лопату кинув у машину й поїхав”, – йдеться у фрагменті ток-шоу «Гучна справа».

Однак пізніше підозрюваний змінив покази. Наразі вже рік йдуть судові засідання. А нещодавно до суду вирішили залучити присяжних.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.