“Помирає кожен десятий”: українські лікарі звернулися до українців через “агресивний” наступ коронавірусу

Медики наголосили, що лікарні міста переповнені хворими на коронавірус.

У Рівному через стрімке поширення нового типу COVID-19 переповнені медзаклади, а від ускладнень захворювання “помирає кожен десятий” пацієнт.

Про це заявили місцеві медики у відеозверненні, оприлюдненому на Facebook-сторінці заступниці міського голови Рівного Галини Кульчинської.

“Лікарня переповнена. Наша область, зокрема наше місто, перебуває зараз серед лідерів в Україні, – наголосив головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук. – Сподіваюсь, що ви зрозумієте, що кожен десятий, практично, помирає”.

Медики закликали українців дотримуватися карантинних обмежень та не нехтувати засобами захисту, зокрема зберігати соціальну дистанцію, носити маски та обробляти руки.

“Наступ коронавірусної інфекції стає більш агресивним, – зазначила головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги “Ювілейний” Вікторія Покоєвчук. – За попередній тиждень лише в нашому закладі діагностовано втричі більше пацієнтів з коронавірусом, ніж у всі попередні тижні”.

Як повідомлялося, минулої доби на Рівненщині підтвердили 84 нові випадки зараження коронавірусом, а також три смерті від ускладнень захворювання.

Загалом від початку спалаху в Рівненській області нову коронавірусну інфекцію підхопили 3 364 особи. Зокрема, 67 інфікованих померли від ускладнень COVID-19, тоді як ще 1 676 пацієнтів вже одужали.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.