На Прикарпатті зсуви перекрили 2 дороги

На заході України зливи призвели до того, що зрушився грунт і перекрив дорогу в селі Біла Річка Івано-Франківської області. Рятувальникам довелося вивозити тонни бруду для відновлення руху.

На Прикарпатті зсуви перекрили 2 дороги

– 20 червня в Службу порятунку “101” надійшла інформація, що в селі Біла Річка Верховинського району стався зсув ґрунту на дорогу місцевого значення Гринява – Голошино приблизно об’ємом 1 тисячу 100 кубометрів протяжністю 40 метрів, – розповіли надзвичайники.

А в селі Кохан Верховинського району стався зсув ґрунту на дорогу місцевого значення Кохан – Перехресне обсягом 1 тис 400 кубометрів.

До вечора обидва зсуву повністю усунули. Жертв і постраждалих немає.

Погода на Прикарпатті найближчим часом не покращиться. За даними Укргідрометцентру, 21 – 23 червня на річках карпатського регіону (басейни річок Уж, Латориця, Тиса, Прут, Сірет, Дністер), р. Вишня (басейн Сяну) і притоках Дністра в Тернопільській і Хмельницькій областях продовжаться підйоми рівнів води на 0,5-1,5 метра. На окремих ділянках річок Прута і Дністра – до 2 метрів.

При сильних зливах є ймовірність формування значного місцевого та схилового стоку, в гірських районах – освіти локальних селевих потоків. На окремих ділянках річок басейнів Дністра, Прута, в нижніх течіях Боржави, Старої, Латориці, Ужа можливий вихід води на заплаву і досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирічкових об’єктів. У басейні Дністра (Львівська, Івано-Франківська області) можливе досягнення відміток початкового затоплення в окремих населених пунктах.

21-23 червня на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська області) очікуються підвищення рівнів води на 0,3 – 1 метра з можливим виходом води на заплаву, місцями – формування місцевого стоку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.