В Україні знову підвищать пенсійний вік

З 2021 року пенсійний вік в Україні підвищать до 60 років, і українцям потрібно буде працювати довше, щоб забезпечити собі старість.

Про це повідомляє finance.ua.

Відзначається також, що тепер вимоги до стажу для українців будуть підвищуватися щорічно. Тому вже в 2028 року кожен другий пенсіонер буде виходити на пенсію в 63 або 65 років.

У 2020 році пенсійний вік збільшили з 1 квітня з 59 до 59,5 років. Також збільшено і кількість стажу для виходу на пенсію. Для жінок у 2020 році це 27 років, а ось в 2021 році кількість необхідного стажу для жінок вже становитиме 28 років, а в 2028 року зросте до 35 років. Тобто, щоб вийти на пенсію вчасно в 40 років потрібно мати 15 років стажу.

А ось ті, хто офіційно не матиме і 15 років стажу, можуть взагалі залишитися без пенсії. Щоб вийти на пенсію в 63 роки, зараз потрібно мати від 17 до 27 років стажу, а в 2028-м (останній етап підвищення пенсійного віку) – від 25 до 35 років.

Пенсійний вік підвищується в Україні через те, що населення в країні скорочується швидкими темпами. За підрахунками експертів, в найближчі 5 років населення скоротиться на 18%, і співвідношення між пенсіонерами і працюючими громадянами зросте майже в два рази. В таких умовах підвищення пенсійного віку неминуче.

Необхідний вік і кількість стажу для виходу на пенсію
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні самозайнятих пенсіонерів позбавили від необхідності платити Єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Також повідомлялося, що екс-міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в Україні немає умов для впровадження накопичувальної пенсійної системи.

Читайте також  Безробітні українці отримають грошову допомогу: деталі

Дивіться також відео, в якому експерт Українського інституту майбутнього, шеф-редактор порталу “Хвиля”, політолог Юрій Романенко в ефірі телеканалу “1 + 1” сперечається з міністром фінансів Сергієм Марченко, головою парламентського комітету Данилом Гетьманцева щодо політики держави до бізнесу, відносин України з МВФ і загальної дурості економічної політики:

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.