Порошенко задекларував скульптуру за три мільйони

Колишній президент України, а нині народний депутат від “Європейської солідарності” придбав у власної компанії твір мистецтва за понад три мільйони гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації політика. Вчора ввечері, 26 травня, коли суспільство спостерігало за іншими творами мистецтва Порошенка і обшуками ДБР у музеї, де їх було виставлено, він декларує скульптуру з бронзи та плексігласу італійського виробника Tesconi Foundry за 3 мільйони 285 тисяч 123 гривні.

Примітно, що продавцем скульптури виступила українська компанія – ТОВ “Телерадіокомпанія” “Експрес-Інформ”. Кінцевим бенефіціарним власником якої є сам Петро Порошенко. «5 канал» складається з двох юридичних осіб: ТОВ «Телерадіокомпанія “НБМ”», що має ліцензії на ефірне мовлення під логотипом «5 канал» та ТОВ «Телерадіокомпанія “Експрес-інформ”», що володіє супутниковою ліцензією і мовить під логотипом «5+». ТРК «НБМ» заснована Приватним акціонерним товариством «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд “Прайм ессетс кепітал”» з кінцевим власником Петром Порошенком. ТРК «Експрес-інформ» на 90% через «Прайм Ессетс Кепітал» належить Петру Порошенку і на 10% через ТОВ «Престиж Груп» Владиславу Лясовському.

Також Порошенко задекларував безповоротну фінансову допомогу у розмірі 110 тисяч гривень. Ці витрати здійснено вчора. Можливо, це – компенсація музею ім. Гончара за пошкоджене під час обшуків ДБР майно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.