Кесарів розтин може викликати ожиріння у дитини – вчені

Дослідники проаналізували дані про 22 тисячі підлітків.

Діти, що народилися шляхом кесаревого розтину, в майбутньому ризикують страждати від надлишкової ваги. До такого висновку прийшли вчені, які опублікували статтю в журналі JAMA Pediatrics.

274592_1

Під час свого експерименту вчені проаналізували дані про 22 тис. підлітків, які брали участь у проекті 1996 року, покликаному виявити фактори, що впливають на ожиріння у людей в дорослому віці.

Таким чином протягом 16 років спостерігалося індекс маси їх тіла. Крім того, вчені взяли до уваги такі фактори, як індекс маси тіла їхніх матерів, ставлення до куріння і вік матерів, в якому вони були народжені.

З огляду на всі фактори, вчені прийшли до висновку, що люди, які народилися в результаті кесаревого розтину (22% від які брали участь в дослідженні), мають на 15% вищий ризик страждати ожирінням, ніж народжені природним шляхом.

“Діти, народжені в результаті кесаревого розтину, мають менш різноманітну шлунково-кишкову мікробіоту. Можна назвати це зниженим метаболізмом”, – припустив один з дослідників Одрі Гаскінс.

Але чіткого пояснення такої залежності немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.