Пресконференція Зеленського до року президентства: всі подробиці

У середу, 20 травня 2020 року, в першу річницю своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський зібрав велику пресконференцію, щоб підбити підсумки року на посаді глави держави.

Захід організували в Маріїнському палаці в Києві з огляду на карантинні заходи – впустили мінімум журналістів. Пресконференцію транслюють на офіційних сторінках Зеленського в соцмережах.

11:00 Зеленський відзначає, що одне з головних його завдань – розвиток української інфраструктури. Дороги, мости, стадіони та інші спортивні споруди.

Україна, незважаючи на ситуацію з COVID-19, будує стільки доріг, скільки немає в деяких країнах Європи, зазначає Зеленський. Те, що Україна – найбільша країна в Європі, президент тихо замовчує.

10:55 Друге питання задавав журналіст Дмитро Гордон. Зеленський, побачивши його, пожартував “наш спецагент”! Гордон питав, чи розуміє Зеленський, що повернути Крим і Донбас можна тільки на умовах Путіна (хоча питання звучало скоріше як констатація факту).

Зеленський зазначив, що прогрес у відносинах України і Росії є. Про це, зокрема, свідчать, обміни полоненими, які уже відбулися.

Президент каже, що готовий на будь-який формат переговорів по Донбасу, щоб зупинити війну.

10:50 В Україні незабаром буде запущена програма іпотеки під 10%. Зеленський запевняє, що це реально.

10:45 Зеленський говорить, що ситуація з коронавірусом в Україні стабільна, хоч і непроста. Лікарі отримають всі доплати, які обіцяла влада. Фінансово допомогти українцям так, як допомагають, наприклад, США, Україна не може.

“Ми не друкуємо гроші”, – каже Зеленський.

10:40 Дощ ніби як пройшов (поки). До журналістів вже вийшов Володимир Зеленський. Жартує про торішній марафон, який тривав 14 годин. Просить сьогодні попрацювати коротше. Відразу ж відчитав журналіста, який розмовляв по телефону. Все серйозно.

Читайте також  Що відбувається? В одні із областей лiкapi б’ють нa cпoлox! 49 iнcyльтiв зa дoбy. Медики всі як один просять це зробити

Також президент зазначив, що знає, що не всі журналісти потрапили на захід. Каже, що не боїться гострих питань і готовий відповідати на будь-яке питання.

10:12 – Через сильний дощ серед організаторів обговорюється варіант проведення пресконференції в середині Маріїнського палацу. Зовні виставили столи для фуршету, але через зливу там нікого немає.

09:58 – Почався дощ, а навісу для представників ЗМІ немає. Журналісти стали шукати місця для укриття, оператори накрили камери.

09:45 – Кореспондент OBOZREVATEL повідомив, що перед початком пресконференції група активістів розгорнула банер, де закликали Зеленського визнати “злив” у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Відзначимо, що поліція оточила Маріїнський парк. Журналісти вишикувалися в довгу чергу, щоб потрапити на пресконференцію.

09:30 – Видання “Громадське” в Twitter повідомило, що журналістів почали пускати за огорожу. Біля входу стоїть рамка металошукача, поліція проводить огляд. Також усім вимірюють температуру, роздають рукавички та маски.

9:10 – Журналістка Юлія Мак Гаффі в Facebook написала, перед пресконференцією в Маріїнському парку підстригли траву, хоча позавчора (18 травня) “була майже по пояс”.

“Весь “задник” Маріїнського палацу оточений по периметру, але по алеї з видом на стадіон “Динамо” пройти можна. Нас з Цилею (собака – Ред.) ввічливо, але наполегливо співробітники відповідних органів попросили не ходити там, де ми ходимо біля Маріїнського палацу – щоб не заважати роботі, так би мовити. До речі, в тій частині, в якій гуляти можна – трава на місці”, – розповіла вона, опублікувавши фото.

08:10 – Фотограф Ян Доброносов опублікував у Facebook відео, на якому показав підготовку до пресконференції Зеленського. За його словами, в Маріїнському парку чергують поліцейські та інші силовики.

Підготовка до прес-конференції Зеленського.

Gepostet von Yan Dobronosov am Dienstag, 19. Mai 2020

 

Читайте також  Президент: Усі діти отримають кошти від користування та видобутку надр України

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.