В Івано-Франківську провели традиційний фестиваль етномоди “Крайка” і не порушили жодних вимог карантину

На етношоу представили п’ять нових колекцій.

В Івано-Франківську провели традиційний

Традиційний фестиваль етномоди в Івано-Франківську вперше провели онлайн
фестиваль етномоди “Крайка” і не порушили жодних вимог карантину. Все тому, що показ зробили віртуальним.

Про перший онлайн-показ — у сюжеті ТСН.Ранок.

Замість подіуму – фотостудія. Моделі не крокують, а демонструють одяг як для глянцю. Екран ґаджета замінив глядацьку залу — це такий він фешн-показ в умовах карантину.

На цьогорічному етношоу в Іван-Франківську представили п’ять нових колекцій. Це менше, ніж зазвичай, кажуть організатори. Кілька дизайнерів відхилили запрошення, оскільки через карантин не змогли підготувати колекції.

У незвичному віртуальному дійстві знайшлися і плюси. “Коли модель рухається по подіуму, то не встигаєш роздивитися деталі. Тут наш оператор сконцентрував увагу окремо на вишивку”, – розповіла організаторка фешн-показу Тетяна Терсенова-Заводовська.

“Крайка” – це сучасна мода. Але тут усе, від суконь до масок, – це традиційний етнокрій, українські візерунки. Деяким моделям фешн-блогери вже пророкують успіх. “Впевнена, що українські автентичні маски обов’язково стануть трендом на фоні останніх подій”, – пояснила фешн-блогерка Тетяна Кодзаєва.

Знімання та монтаж організатори шоу провели заздалегідь. Запевняють, що дотрималися усіх санітарних вимог. Кожну колекцію презентувала лише одна модель, яка сама робила зачіску та макіяж. На знімальному майданчику, аби тримати дистанцію, мінімум персоналу.

Перший онлайн-показ триває лише 6,5 хв. Робити показ довшим організатори не наважилися, адже не знали, як відреагує публіка. Утім, тисячі переглядів їх уже надихнули у майбутньому, окрім традиційного показу вживу, готувати ще й таке шоу.

Кореспондентка ТСН Алла Пасс.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.