У регіонах України карантин продовжать навіть після його зняття в країні: названі умови

У тих регіонах України, де найгірша ситуація з коронавірусом COVID-19, карантин буде продовжено навіть тоді, коли його знімуть по всій країні.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду.

“Якщо в якомусь регіоні або місті буде спалах, то саме там будуть вводитися локальні обмеження”, – зазначив він.

За словами прем’єра, зараз комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Чернівецькій, Рівненській, Тернопільській областях та місті Києві зокрема мають детально вивчити епідеміологічну ситуацію і після 11 травня приймати відповідні рішення, окремо керуючись даними, які будуть на той момент.

“Важливо, що тут буде високий ступінь відповідальності місцевої влади, адже саме від її рішень буде залежати, чи посилювати обмеження в окремих містах, селах, районах чи областях. Це і буде власне адаптивний карантин”, – підкреслив Шмигаль.

в Україні продовжили карантин до 22 травня.

Однак з 11 травня в країні послаблять деякі карантинні заходи. Наприклад, українцям дозволять відвідувати парки, сквери та зони відпочинку.

Ще з 11 травня кафе і ресторанам дозволять працювати через “вікно видачі” і на літніх майданчиках, а всі магазини отримають дозволи продавати товари господарського призначення, меблі і т.д.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.