Як уникнути смерті від Covid-19: вчені знайшли дієвий спосіб

Covid-19 прогресує повільніше, ніж грип, в результаті чого адаптивний імунітет може перешкодити вродженому імунітету швидко подолати інфекцію

Вчені Університету Південної Каліфорнії визначили, що тимчасове придушення імунної системи на ранніх стадіях Covid-19 допоможе уникнути важких симптомів і запобігти смерті від цитокинового шторму.

Про потенційний спосіб лікування повідомляється в статті, опублікованій в журналі Journal of Medical Virology.

Дослідники за допомогою математичного моделювання показали, що взаємодія між двома захисними системами організму може призвести до перевантаження імунітету. Першим до боротьби проти вірусу підключається вроджений імунітет.

Через кілька днів після перших симптомів активується адаптивний імунітет, який задіює Т- і B-клітини. Під час зараження грипом вроджена імунна відповідь знищує майже всі вірусні частинки до того, як адаптивна система почне діяти.

Covid-19 прогресує повільніше, ніж грип, в результаті чого адаптивний імунітет може перешкодити вродженому імунітету швидко подолати інфекцію. В результаті може розвинутися надмірна захисна реакція, звана цитокіновим штормом. Взаємодія двох імунних систем також пояснює, чому пацієнти можуть відчувати видиме поліпшення, після чого відбувається загострення з більш важкими симптомами.

Вчені вважають, що короткочасне застосування певних імуносупресорів може затримати адаптивний імунітет і сприяє більш швидкому знищенню вірусу.

Раніше повідомлялося, що в США вперше ввели експериментальну вакцину від коронавірусу здоровій людині – 44-річній американці Дженніфер Галлер.

Нагадаємо, китайська біофармацевтична компанія CanSino Biologics шукає 500 добровольців для здійснення другого етапу клінічних тестів вакцини проти коронавірусу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.