30 та 31 грудня очікується затяжна магнітна буря

Вчені очікують, що остання магнітна буря грудня може накрити Землю наприкінці року. Вона буде затяжною: триватиме два дні, свідчать дані сайту.

Вчені очікують, що остання магнітна буря грудня може накрити Землю наприкінці року. Вона буде затяжною: триватиме два дні, свідчать дані сайту відстеження космічної погоди Spaceweather, повідомляє «Дзеркало тижня».

Зазначається, що магнітна буря очікується на нашій планеті 30 та 31 грудня. Вона буде слабкою, категорії G1.

Магнітна буря стане результатом зіткнення з магнітним полем Землі області взаємодії спільного обертання (CIR), що відокремилася від Сонця. Це зона взаємодії між потоками сонячного вітру, що швидко і повільно обертаються. Зазвичай такі зіткнення викликають ударні хвилі, які призводять до яскравих полярних сяйв на планеті.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов’язані з потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв’язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.